Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Senthout.


 

Bij gelegenheid van het jubileum van de Orde der Kruisheren en van de onafhankelijkheid van Congo, schreef ordehistoricus dr. Roger Janssen o.s.c. een geïllustreerde geschiedenis van de Kruisheren-missie in West-Uelé (Kongo) van 1920-1993. - Met wortels tot in het water De Kruisheren-missie in West-Uelé (Kongo) van 1920-1993

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Bij gelegenheid van het jubileum van de Orde der Kruisheren en van de onafhankelijkheid van Congo, schreef ordehistoricus dr. Roger Janssen o.s.c. een geïllustreerde geschiedenis van de Kruisheren-missie in West-Uelé (Kongo) van 1920-1993.
Titel: Met wortels tot in het water De Kruisheren-missie in West-Uelé (Kongo) van 1920-1993
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid:
Prijs: € 33,00
Meer info In 1920 reisden de eerste kruisheren-missionarissen af naar Congo. Zij gingen evangeliseren in West-Uelé, met Bondo als centrum. Meer dan honderd broeders en priesters hebben er tot 1993 met hart en ziel hun religieus apostolaat uitgedragen in dienst van de Kerk. Zij leerden er werken in een gans andere leefwereld dan die van hun thuisland. Mettertijd evolueerde hun apostolaat van heersen in dienstbaarheid voor de inlanders naar handelen met en voor de inlanders. De jaren zestig vormden in meer dan één opzicht een breuklijn. Een aantal missionarissen werd vermoord. De kruisheren-missie kreeg na de onafhankelijkheid van Congo en de rebellie van de Simba’s een ander profiel. Vanaf de jaren zeventig werd ze progressief overgedragen aan de inlandse clerus. In 1993 verlieten de laatste kruisheren met pijn in het hart het bisdom Bondo. De orde was toen al begonnen met een nieuw project in de Kivu.
Boek bekijken

Senthout uit Duffel

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.