Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Smederij.


 

Loon, Annemiek van - Ruimte voor de stadsboom

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Loon, Annemiek van - Ruimte voor de stadsboom
Schrijver: Loon, Annemiek van
Titel: Ruimte voor de stadsboom
ISBN: 9789075271140
Uitgever: Uitgeverij Blauwdruk
Bijzonderheid: 2003, 128pp, paperback met flappem, gebonden
Prijs: € 25,00
Meer info Betekenis
Groeiplaatsinrichting
Sortiment
Methodiek
Beleid

=====================================
De tekst op de flap:
Bomen gaan uitstekend samen met het stadsleven. Althans alléén het bovengrondse deel van de boom. De ondergrondse situatie is een heel ander verhaal. Juist terwijl bomen zo gewaardeerd worden, zijn de vooruitzichten minder rooskleurig. Er verdwijnen meer bomen dan er worden aangeplant. De belangrijkste oorzaken zijn de verslechterde groeiomstandigheden van de stadsboom.
Er zijn vele manieren om bomen in de stad een duurzame toekomst te geven. Van oudsher werd deze specifieke kennis pas bij de uitwerking van het ontwerp, of zelfs bij de plaatsing van de boom, toegepast. Dat is anno 2003 veel te laat. Door de grote druk op het stedelijk gebied moet vroeg in het planproces ruimte worden gereserveerd voor bomen.
Dit boek bevat diverse methoden voor een goede inrichting van de groeiplaats. Het is geschreven door Annemiek van Loon, docente beplantingen bij de opleiding Tuin- & Landschapsinrichting aan de Hogeschool Larenstein in samenwerking met een aantal deskundigen uit de praktijk. Het richt zich op alle mensen die direct bij de boom betrokken zijn, van het zoeken naar een locatie voor de boom tot en met het begeleiden van de boom naar een volwassen stadium. Maar het boek richt zich ook op de politiek en de opdrachtgevers, zodat zij zich meer bewust worden van de betekenis van bomen voor de kwaliteit van de stad.
Boek bekijken

Smederij uit Tiel

particulier

Logo Smederij

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.