Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Snoek in Rotterdam.


 

Willibrord Rutten; Jan Peet - Oranje-Nassau Mijnen / een pionier in de Nederlandse steenkolenmijnbouw, 1893-1974

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Willibrord Rutten; Jan Peet - Oranje-Nassau Mijnen / een pionier in de Nederlandse steenkolenmijnbouw, 1893-1974
Schrijver: Willibrord Rutten; Jan Peet
Titel: Oranje-Nassau Mijnen / een pionier in de Nederlandse steenkolenmijnbouw, 1893-1974
ISBN: 9789040085727
Uitgever: Uitgeverij Waanders Zwolle
Bijzonderheid: 2009, 495pp, Gebonden ,veel afbeeldingen, met DVD ,304 x 252 x 55, nieuw , in cellofaan
Prijs: € 49,95
Meer info Met de oprichting van de N.V. Maatschappij tot Exploitatie van Limburgsche Steenkolenmijnen – oftewel de ‘Oranje-Nassau Mijnen’ – aan het einde van de 19de eeuw kwam de steenkolenmijnbouw in Nederland in een nieuwe fase: die van de steenkolenmijnbouw op ‘moderne’, industriële schaal. Telde Zuid-Limburg in 1893 één mijnzetel, in 1928 waren het er twaalf. Vier daarvan waren Oranje-Nassau Mijnen.

Oranje-Nassau Mijnen groeide uit tot een bedrijf waar op het hoogtepunt bijna 10.000 mensen werkten. De jaarproductie lag op 2,5 miljoen ton steenkool. Bij de ontwikkeling van de mijnbouwtechnologie liep Oranje-Nassau Mijnen lange tijd voorop. In de totstandkoming van de arbeidsvoorwaarden in de mijnindustrie speelde de onderneming een vooraanstaande rol.

De vondst van grote hoeveelheden Nederlands aardgas betekende het einde van Limburgse mijnindustrie. In 1965 werd de sluiting van de eerste mijnen aangekondigd. De laatste mijnzetel – Oranje-Nassau I – sloot in december 1974. Deze rijk geïllustreerde geschiedenis van Oranje-Nassau Mijnen bestrijkt de hele periode van de ‘moderne’ steenkolenmijnbouw in Nederland.
Boek bekijken

Snoek in Rotterdam

zakelijk

Snoek in Rotterdam uit Rotterdam

Logo Snoek in Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.