Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Snoek in Rotterdam.


 

Yve de Vries - Het gezicht van Gestel /Gijzelaars van Beekvliet 1942-1944. Geschilderd door Karel van Veen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Yve de Vries - Het gezicht van Gestel /Gijzelaars van Beekvliet 1942-1944. Geschilderd door Karel van Veen
Schrijver: Yve de Vries
Titel: Het gezicht van Gestel /Gijzelaars van Beekvliet 1942-1944. Geschilderd door Karel van Veen
ISBN:
Uitgever: Cultuurstichting Karel van Veen
Bijzonderheid: 2020 ,2e herziene druk ,208pp ,hardcover ,A4 formaat ,veel afbeeldingen ,WOII ,nieuw
Prijs: € 95,00
Meer info De kunstenaar Karel van Veen zat tijdens de Tweede Wereldoorlog twee jaar gevangen in het gijzelaarskamp in Sint-Michielsgestel, in de volksmond “Gestel” .

De nazi’s hielden in dit kamp, dat was ondergebracht in het gebouw van het Kleinseminarie Beekvliet, een grote groep mannen vast die dienden als preventieve gijzelaars. Bij sabotageacties gericht tegen de nazi’s, zouden ter vergelding gijzelaars worden gedood.

Beekvliet was geen strafkamp. De mannen zaten niet in een cel opgesloten en hadden achter het prikkeldraad een zekere bewegingsvrijheid. Maar ze waren wel van hun vrijheid beroofd, pijnlijk gescheiden van hun familie en leefden onder de angstaanjagende dreiging, dat er elk moment iemand uit de groep gehaald kon worden om te worden geëxecuteerd.

Atelier
Karel van Veen had op de zolder van het voorgebouw zijn eigen atelier. Daar schilderde hij de portretten van ten minste 80 van zijn medegijzelaars. Deze portretten vormen de rode draad waarlangs het verhaal van de gijzelaars van Gestel wordt verteld. Hun geschiedenis wordt zo op een unieke wijze aanschouwelijk, immers: Gestel krijgt hiermee een gezicht.

Bij de 2e druk: De 1e druk was snel uitverkocht. De 2e druk met hoofdstuk over de portretten die n.a.v. de tentoonstelling in het Noordbrabantsmuseum en de 1e druk zijn opgedoken.
Boek bekijken

Snoek in Rotterdam

zakelijk

Snoek in Rotterdam uit Rotterdam

Logo Snoek in Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.