Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Snoek in Rotterdam.


 

Aat Marinissen - Eddy Doorenbos / gentleman of swing

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Aat Marinissen - Eddy Doorenbos / gentleman of swing
Schrijver: Aat Marinissen
Titel: Eddy Doorenbos / gentleman of swing
ISBN: 9789075352849
Uitgever: Coolegem Media
Bijzonderheid: 2010 ,1e druk ,128pp ,paperback ,veel foto's ,muziek ,jazz ,nieuw
Prijs: € 19,95
Meer info Het verhaalt over Doorenbos' carrière die vlak na de Tweede Wereldoorlog begon. Vooral bekend werd de zanger bij het legendarische Miller Sextet, waar hij tot 1961 bleef. De groep trad vaak op in hotel Schiller, aan het Amsterdamse Rembrandtplein, met Pia Beck achter de piano. Een van de grote hits was Smoke That Cigaret.
Doorenbos (1921), zelf fan van Frank Sinatra en Nat King Cole, had langdurige engagementen in beroemde Nederlandse etablissementen, maar trok ook de wereld door. Zo speelde de charmante zanger in heel Europa (onder meer met Beck), maar ook in Indonesië. Toen de beatmuziek opkwam en de swingmuziek van Doorenbos c.s. verdreef, trok de zanger naar Spanje waar hij twintig jaar zou blijven en zou gaan schilderen. De zanger verkocht zijn kunstwerken aan onder meer Sean Connery en Gino Lollobrigida. Begin jaren tachtig kreeg hij heimwee naar muziek, publiek en applaus en pakte de draad in Nederland weer op.
Hij speelde vaak met het orkest The Skymasters en stond op internationale festivals. Medio jaren tachtig startte hij zijn eigen kwartet, The Swingmill, en hij maakte een aantal albums maar ook een rapversie van een van zijn eerste hits.
Het boek is geschreven door Aat Marinissen, een grote fan van de zanger.
Boek bekijken

Snoek in Rotterdam

zakelijk

Snoek in Rotterdam uit Rotterdam

Logo Snoek in Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.