Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Snoek in Rotterdam.


 

Dominic Schrijer - Groeien aan de Maas /De verbindende kracht van Vitale Coalities

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Dominic Schrijer - Groeien aan de Maas /De verbindende kracht van Vitale Coalities
Schrijver: Dominic Schrijer
Titel: Groeien aan de Maas /De verbindende kracht van Vitale Coalities
ISBN: 9789090314914
Uitgever: Eigen beheer
Bijzonderheid: 2019 ,1e druk ,50pp ,paperback ,afbeeldingen ,nieuw
Prijs: € 24,95
Meer info Steden en gemeenten met grootstedelijke problemen kunnen alleen duurzaam, maatschappelijk groeien en complexe vraagstukken oplossen, wanneer er een hecht vitaal samenspel is tussen overheid, burgers, bedrijfsleven en (maatschappelijk) middenveld.
In zijn essay 'Groeien aan de Maas – De verbindende kracht van vitale coalities' verbindt Schrijer zijn 'groeimodel' met de steden en gemeenten waarvoor hij zich in de afgelopen 25 jaar met hart en ziel heeft ingezet: Rotterdam aan de Nieuwe Maas en Zwijndrecht aan de Oude Maas. De versterking en de groei van de samenleving liepen hier als een rode draad doorheen.
Vanuit zijn rol in het politiek bestuur (Schrijer was bestuurder in deelgemeente Charlois in Rotterdam, wethouder in Rotterdam en burgemeester in Zwijndrecht) was Schrijer altijd geboeid door de manier waarop groepen betrokken mensen met uiteenlopende achtergronden en belangen samen maatschappelijke, complexe problemen wisten op te lossen. In zijn analyse van die processen signaleert hij een aantal vaste patronen en noodzakelijke voorwaarden om die aanpak succesvol te laten zijn. Op basis daarvan kwam hij tot de concepten van het 'Groeimodel' en 'Vitale coalities'.
Schrijer: "De samenleving is niet maakbaar, maar zij is ook niet volledig onmaakbaar en chaotisch. Er zijn wel degelijk voorspelbaarheden. Kun je daar invloed op uitoefenen als bestuurder, burger of ondernemer? Ja, dat kan. Door patronen en processen te doorzien. Het 'Groeimodel' en de 'Vitale coalities' zijn daarvoor bruikbare concepten. De geschiedenis laat het ons zien."
Boek bekijken

Snoek in Rotterdam

zakelijk

Snoek in Rotterdam uit Rotterdam

Logo Snoek in Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.