Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel SomeThingz Books etc.


 

Jozef Janssens en Constant Matheeussen. - Renaissance in meervoud. Als dwergen op de schouders van reuzen? (8ste - 16de eeuw).

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Jozef Janssens en Constant Matheeussen. - Renaissance in meervoud. Als dwergen op de schouders van reuzen? (8ste - 16de eeuw).
Schrijver: Jozef Janssens en Constant Matheeussen.
Titel: Renaissance in meervoud. Als dwergen op de schouders van reuzen? (8ste - 16de eeuw).
ISBN: 9789061528876
Uitgever: Leuven Davidsfonds 1995
Bijzonderheid: Paperback, 255pp., 16.5x24cm., geïllustreerd in kleur en z/w., in zeer goede staat.
Prijs: € 9,95
€ 5,99
Meer info Magalaes bewees dat de aarde rond is; Michelangelo, Botticelli en Titiaan schiepen onovertroffen meesterwerken; Vesalius stond aan de wieg van de anatomie... Op het einde van de 15de eeuw ontwaakten andere mensen: zelfbewuste durvers, ondernemers, nieuwsgierige vorsers... Renaissance in meervoud nuanceert deze hoera-stellingen. Want zogenaamde renaissance-verworvenheden waren niet zo nieuw. De 'civilitas' van Erasmus vindt een tegenhanger in de middeleeuwse hoofsheid, de terugkeer naar de Grieks-Romeinse letteren heeft een voorloper in de 12de-eeuwse belangstelling voor antieke teksten, de vreugdevolle beleving van het hiemumaals is tastbaar aanwezig zowel in het Normandische rijk van het 12de-eeuwse Sicilië als in het Florentijnse Quattrocento, de reformatie is een variant van het middeleeuwse heimwee naar radicale evangelische armoede... Een schitterend pleidooi om de Renaissance (met hoofdletter) naar juiste proporties te herleiden en een aantal paradigma's over cultuurgeschiedenis te herzien. Een staaltje van historische vernieuwing.
Boek bekijken

SomeThingz Books etc

zakelijk

SomeThingz Books etc uit Scherpenheuvel-Zichem, België

Logo SomeThingz Books etc

Beste boekenliefhebber, na iedere bestelling ontvangt u ALTIJD EEN BEVESTIGING PER EMAIL van mij. Indien u geen email heeft ontvangen van info@somethingz.be, controleer dan zeker uw SPAMBOX. De verzending gebeurt steeds via geregistreerde post met track and trace. De VERZENDKOST bedraagt steeds €5.99, ongeacht het gewicht van het pakket, en dit zowel voor verzending naar Nederland als voor verzending binnen België. Uw bestelling wordt zorgvuldig en stevig verpakt om beschadiging tijdens transport te voorkomen. Bedankt alvast voor uw aankoop én uw vertrouwen. Met vriendelijke groeten, Tom Cops (www.somethingz.be / info@somethingz.be)
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.