Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel SomeThingz Books etc.


 

Siegfried Gohr. - Magritte. Poging tot het onbereikbare.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Siegfried Gohr. - Magritte. Poging tot het onbereikbare.
Schrijver: Siegfried Gohr.
Titel: Magritte. Poging tot het onbereikbare.
ISBN: 9789055447732
Uitgever: Ludion 2009
Bijzonderheid: Gebonden, linnen met stofomslag (beschermd met verwijderbare cellofaanfolie), 323pp., 28x33.5cm., talrijke ills. in kleur, in zeer goede staat (stofwikkel met lichte gebruikssporen).
Prijs: € 45,00
€ 5,99
Meer info Magritte is zonder twijfel één van de belangrijkste kunstenaars van de 20e eeuw. Dit boek beoogt dé Magritte-monografie te zijn die de intussen uitverkochte monografie van David Sylvester uit de vroege jaren 1990 vervangt. Magritte, Streven naar het onbereikbare bevat naast meer dan 300 werken ook heel wat onuitgegeven materiaal. Elk hoofdstuk bevat een grondige studie van een sleutelwerk, zoals bijv. Woordbreuk der beelden (Dit is geen pijp). Vervolgens wordt de intellectuele en historische context geschetst die leidde tot het ontstaan van dit werk en de hieraan gerelateerde schilderijen en tekeningen. Magrittes huwelijk met Georgette, zijn bekende woordschilderijen en zijn onderzoek naar de paradoxen van de voorstelling, zijn surrealistische vriendenkring, zijn sombere vooroorlogse werk waaruit de dreiging van het fascisme spreekt, zijn kennismaking met het Franse surrealisme, de Belgische wortels van zijn spot en poëzie, zijn zogenoemde Renoirperiode en zijn ?période vache?, zijn transparant heldere naoorlogse werk dat een belangrijke invloed uitoefende op de reclame-industrie, zijn verblijf in de Verenigde Staten - al deze en andere - onderwerpen worden door de auteur op een begrijpelijke en vernieuwende manier behandeld.
Boek bekijken

SomeThingz Books etc

zakelijk

SomeThingz Books etc uit Scherpenheuvel-Zichem, België

Logo SomeThingz Books etc

Beste boekenliefhebber, na iedere bestelling ontvangt u ALTIJD EEN BEVESTIGING PER EMAIL van mij. Indien u geen email heeft ontvangen van info@somethingz.be, controleer dan zeker uw SPAMBOX. De verzending gebeurt steeds via geregistreerde post met track and trace. De VERZENDKOST bedraagt steeds €5.99, ongeacht het gewicht van het pakket, en dit zowel voor verzending naar Nederland als voor verzending binnen België. Uw bestelling wordt zorgvuldig en stevig verpakt om beschadiging tijdens transport te voorkomen. Bedankt alvast voor uw aankoop én uw vertrouwen. Met vriendelijke groeten, Tom Cops (www.somethingz.be / info@somethingz.be)
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.