Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel SomeThingz Books etc.


 

Vandenbroeck, Paul. - De hemel in tegenlicht. Macht en devotie in het aartsbisdom Mechelen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Vandenbroeck, Paul. - De hemel in tegenlicht. Macht en devotie in het aartsbisdom Mechelen.
Schrijver: Vandenbroeck, Paul.
Titel: De hemel in tegenlicht. Macht en devotie in het aartsbisdom Mechelen.
ISBN: 9789020982909
Uitgever: Tielt Lannoo 2009
Bijzonderheid: Ingenaaid, gebonden in soepele kaft, 280pp., 21x26cm., ills. in kleur. In goede staat (band en rug met lichte gebruikssporen).
Prijs: € 17,50
€ 5,99
Meer info In het boek naar aanleiding van 450 jaar aartsbisdom Mechelen wordt niet het voormalige katholieke machtscentrum in de kijker gezet, wel het aartsbisdom van gewone mensen, en de voorwerpen die aan hun geloofsbeleving uitdrukking gaven.Welke rol speelde de volksdevotie in de levens van onze groot- en voorouders? Hoe bepaalde het katholieke geloof in de zondeval, verlossing, en de talloze heiligen het beeld van gewone mensen op hun leven, geloof, lichaam of seksualiteit? En hoe vertaalde deze Vlaamse volksdevotie zich in de meest uiteenlopende en nu vaak 'exotisch' aandoende cultusobjecten? In zes essays worden deze en vele andere vragen vanuit antropologisch perspectief benaderd, en wordt de lezer uitgedaagd zich open te stellen voor de religieuze bezieling die onze westerse cultuur vroeger kenmerkte.
Boek bekijken

SomeThingz Books etc

zakelijk

SomeThingz Books etc uit Scherpenheuvel-Zichem, België

Logo SomeThingz Books etc

Beste boekenliefhebber, na iedere bestelling ontvangt u ALTIJD EEN BEVESTIGING PER EMAIL van mij. Indien u geen email heeft ontvangen van info@somethingz.be, controleer dan zeker uw SPAMBOX. De verzending gebeurt steeds via geregistreerde post met track and trace. De VERZENDKOST bedraagt steeds €5.99, ongeacht het gewicht van het pakket, en dit zowel voor verzending naar Nederland als voor verzending binnen België. Uw bestelling wordt zorgvuldig en stevig verpakt om beschadiging tijdens transport te voorkomen. Bedankt alvast voor uw aankoop én uw vertrouwen. Met vriendelijke groeten, Tom Cops (www.somethingz.be / info@somethingz.be)
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.