Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel SomeThingz Books etc.


 

Gérard Denizeau. - De bijbel in schilderijen. 50 Bijbelse verhalen in de kunst.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Gérard Denizeau. - De bijbel in schilderijen. 50 Bijbelse verhalen in de kunst.
Schrijver: Gérard Denizeau.
Titel: De bijbel in schilderijen. 50 Bijbelse verhalen in de kunst.
ISBN: 9789059088511
Uitgever: Antwerpen Davidsfonds / WPG 2017
Bijzonderheid: Gebonden, hardcover met stofwikkel (beschermd met verwijderbare cellofaanfolie), 221pp., 24.5x29cm., talrijke ills. in kleur, in zeer goede staat (stofwikkel met lichte gebruikssporen).
Prijs: € 29,50
€ 5,99
Meer info Iedereen kent de scène op de berg Golgotha met Christus aan het kruis genageld. Maar wie zijn de personages aan de voeten van het kruis? Hoe herkennen we Judas op een schilderij van het Laatste Avondmaal? Of nog, waarom wordt er een ram afgebeeld naast Isaac op het ogenblik dat Abraham hem wil offeren? De bijbel in schilderijen biedt een sleutel om de bijbelverhalen te leren kennen en de symbolen te ontcijferen: Sint-Paulus die leunt op zijn zwaard, Dalila met haar schaar, de kuise Suzanne, de tien plagen van Egypte, de zondvloed, de doortocht door de Rode Zee, de verering van het gouden kalf, de Barmhartige Samaritaan... Maar er is meer: aan de hand van fragmenten uit de schilderijen wordt er ingezoomd op details uit et verhaal, worden schilderijen met elkaar vergeleken en krijg je ook inzicht in de manier waarop bepaalde scènes door kunstenaars werden geïnterpreteerd. Gérard Dénizeau is kunsthistoricus en auteur van verschillende boeken en artikels. Hij bekijkt kunst door een multidisciplinaire bril.
Boek bekijken

SomeThingz Books etc

zakelijk

SomeThingz Books etc uit Scherpenheuvel-Zichem, België

Logo SomeThingz Books etc

Beste boekenliefhebber, na iedere bestelling ontvangt u ALTIJD EEN BEVESTIGING PER EMAIL van mij. Indien u geen email heeft ontvangen van info@somethingz.be, controleer dan zeker uw SPAMBOX. De verzending gebeurt steeds via geregistreerde post met track and trace. De VERZENDKOST bedraagt steeds €5.99, ongeacht het gewicht van het pakket, en dit zowel voor verzending naar Nederland als voor verzending binnen België. Uw bestelling wordt zorgvuldig en stevig verpakt om beschadiging tijdens transport te voorkomen. Bedankt alvast voor uw aankoop én uw vertrouwen. Met vriendelijke groeten, Tom Cops (www.somethingz.be / info@somethingz.be)
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.