Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Spinoza.


 

HOKWERDA, HERO (vertaald en samengesteld door) - Gioconda - de joden van Thessaloniki in de Griekse literatuur : een bloemlezing. ISBN: 9789080894211

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: HOKWERDA, HERO (vertaald en samengesteld door)
Titel: Gioconda - de joden van Thessaloniki in de Griekse literatuur : een bloemlezing. ISBN: 9789080894211
ISBN: 9789080894211
Uitgever: Groningen, Stichting 'ta grammata', 2004
Bijzonderheid: 452 pp. Als nieuw. Paperback.
Prijs: € 10,90
Meer info Klassieke oudheid. Joodse geschiedenis. De toenadering van Thessaloniki's joden en Grieken, en tegelijk het afbreken daarvan, lijkt gesymboliseerd in Nikos Kokantzis' roerende én aangrijpende novelle Cioconda. Daarom is zij in deze uitgave als apart deel voorop geplaatst. In het grote deel bloemlezing dat dan volgt - met verhalen, romanfragmenten en andere prozateksten uit de Griekse literatuur (en ook, op de meest dramatische momenten, enkele gedichten) - leest u over de overgang van Ottomaans-joodse naar Griekse stad, de toenadering en spanningen tussen de twee bevolkingsgroepen, de vernedering en wegvoering van de joden, het lijden in treinen en kampen, de periode van terugkeer (voor zeer weinigen) en van verwerking, de kijk van een naoorlogse joods-Griekse schrijver op zijn stad en haar geschiedenis, en het afsterven van het joods-Griekse tijdperk van Thessaloniki.
Boek bekijken

Spinoza uit Amsterdam

zakelijk
Gespecialiseerd in Spinoza en Jodendom. Buspakjes NL (met track-and-trace) 3.50. Pakketverzending (met track-and-trace) binnen NL voor 6,--. ongeacht het gewicht. Pakket naar Belgie met Postnl: 8,50, ongeacht het gewicht. Bezoekers zijn welkom op afspraak (ma-vrij tussen 9.30 en 17.00 uur).

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.