Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Spinoza.


 

GANS, EVELIEN - Jaap en Ischa Meijer. Een joodse geschiedenis 1912-1956. Derde druk

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: GANS, EVELIEN
Titel: Jaap en Ischa Meijer. Een joodse geschiedenis 1912-1956. Derde druk
ISBN: 9789035130388
Uitgever: Amsterdam, Bert Bakker, 2008
Bijzonderheid: 708 pp. Mooi exemplaar. Van binnen als nieuw (geen naam, onderstrepingen of sporen van de vorige eigenaar). Hardcover met stofomslag. Stofomslag met verbleekte rugh en lichte gebruiksporen.
Prijs: € 49,05
Meer info In deze derde druk zijn een paar correcties in de tekst aangebracht. Eerste deel van de dubbelbiografie van Jaap Meijer (1912-1993), joods wetenschapper, leraar, publicist, dichter (pseudoniem: Saul van Messel) en zijn oudste zoon Ischa Meijer ('43-'95), journalist, toneelschrijver, filmacteur. Maar bovenal is dit boek 'een joodse geschiedenis van de twintigste eeuw'. Grandioos werk waar veel bronnenonderzoek (zowel schriftelijk als mondeling) voor verricht is, af te lezen aan het enorme notenapparaat, per hoofdstuk gerangschikt. De schrijfster voert je mee van het studentenleven aan het Joods Seminarium (waar Jaap, afkomstig uit een arm Winschoter gezin, als dertienjarige naar toe gestuurd werd, van liefdadigheid afhankelijk), via de jodenvervolging en het concentratiekamp Bergen-Belsen, naar Suriname (tegen ieders verwachting in omdat hij als vurig zionist geacht werd naar Israel te gaan). Zij wijst op de enorme werkkracht en het fenomenale geheugen van Jaap Meijer, maar verbloemt geenszins zijn zwakke punten. Zeer uitvoerig, ook over de grote tegenstellingen binnen de joodse gemeenschap. De schrijfster, historica, houdt zelfs bij de uitvoerigste uitweidingen de grote lijn zorgvuldig in het oog. Met een aantal zwart-witfoto's. (Recensie: M.G. van Mourik).
Boek bekijken

Spinoza uit Amsterdam

zakelijk
Gespecialiseerd in Spinoza en Jodendom. Buspakjes NL (met track-and-trace) 3.50. Pakketverzending (met track-and-trace) binnen NL voor 6,--. ongeacht het gewicht. Pakket naar Belgie met Postnl: 8,50, ongeacht het gewicht. Bezoekers zijn welkom op afspraak (ma-vrij tussen 9.30 en 17.00 uur).

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.