Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Spinoza.


 

KAMP, JUSTUS VAN DE and JACOB VAN DER WIJK - Koosjer Nederlands. Joodse woorden in de Nederlandse taal. isbn 9789025421793

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: KAMP, JUSTUS VAN DE and JACOB VAN DER WIJK
Titel: Koosjer Nederlands. Joodse woorden in de Nederlandse taal. isbn 9789025421793
ISBN: 9789025421793
Uitgever: Amsterdam, Uitgeverij Contact, 2006
Bijzonderheid: 799 pp. Nieuwstaat. Hardcover.
Prijs: € 65,40
Meer info 'Koosjer Nederland' is het grote woordenboek van Nederlandse judaïsmen, joodse woorden en uitdrukkingen die in Nederland zijn gebruikt nadat Portugees en Jiddisch als omgangstaal hadden afgedaan. Sommige daarvan zijn voor buitenstaanders 'Hebreeuws', andere zijn in bredere kring bekend, maar hebben betrekking op specifiek joodse zaken, weer andere zijn zo ingeburgerd dat ze vaak niet meer als 'joods' worden herkend. De eerste opgave van de samenstellers van het verzamelen van een tekstcorpus van meer dan 18.000 citaten. Steunend op dit uitgebreide bronnenmateriaal tonen de auteurs de geweldige variatie van dit bijzondere deel van onze taal. Bij elk lemma wordt verwezen naar vindplaatsen. Dit levert duizenden ontroerende, scherpe, geestige en verhelderende citaten op uit de Nederlandse literatuur van de laatste eeuwen.
Boek bekijken

Spinoza uit Amsterdam

zakelijk
Gespecialiseerd in Spinoza en Jodendom. Buspakjes NL (met track-and-trace) 3.50. Pakketverzending (met track-and-trace) binnen NL voor 6,--. ongeacht het gewicht. Pakket naar Belgie met Postnl: 8,50, ongeacht het gewicht. Bezoekers zijn welkom op afspraak (ma-vrij tussen 9.30 en 17.00 uur).

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.