Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Bril, Martin - Nieuwe avonturen van Evelien

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bril, Martin - Nieuwe avonturen van Evelien
Schrijver: Bril, Martin
Titel: Nieuwe avonturen van Evelien
ISBN: 9789044612714
Uitgever: Prometheus - Amsterdam
Bijzonderheid: 2008, 8e druk, 215 pp paperback, Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 3,00
€ 3,84
Meer info Martin Bril - Nieuwe avonturen van Evelien
(Prometheus - Amsterdam)
ISBN 978-90-446-1271-4
8e druk 2008
215 pp paperback
Staat van het boek: 7.5

Evelien is inmiddels een klassieker. Wat begon - en nog steeds voortduurt - als feuilleton over een vrouw van midden dertig, een moeder van twee dochters in Amsterdam-Zuid, is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen waar tienduizenden lezers en honderdduizenden televisiekijkers elke week naar uitkijken. Hoe gaat het met Evelien, wat gaat zij deze week meemaken, welk geluk of ongeluk valt haar ditmaal ten deel? Het geheim van Evelien zit hem in de herkenbaarheid. Het is een soap op papier, maar wel een levensechte soap, luchtig, schrijnend, herkenbaar en meeslepend.
Recensie(s)

Verzameling columns van Martin Bril (1959), schrijver en columnist van De Volkskrant. De verhalen verschenen eerder in Vrij Nederland en vormen het vervolg op een soortgelijke bundel 'Evelien'*. In deze uitgave gaat het weer om dezelfde Evelien van Brakem, 37 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters van 8 en 10 jaar. Ze woont in Amsterdam-Zuid, is welgesteld en hoeft niet te werken. Ze heeft alles wat haar hart begeert, maar is 'gelukkig niet gelukkig'. Ze leeft in een grote oppervlakkigheid en leegheid. Bril schildert in haar het moderne huisvrouwenbestaan anno nu en geeft een aardige doorsnee van een gezinsleven in de grote stad. Naast haar kinderen en haar man draait Eveliens leven om haar mobiele telefoon en kleine verliefdheden. Haar broze 'geluk' wordt voortdurend bedreigd door bijvoorbeeld een hartinfarct van haar man, een griezelige sadist of de dood van haar moeder. Brils pen is vlot en licht ironisch, zijn dialogen zijn scherp en uit het leven gegrepen. Hij houdt ons een aardige spiegel voor. Paperback; kleine druk. De belevenissen van Evelien zijn bewerkt tot een televisieserie* met Kim van Kooten in de hoofdrol; foto uit de serie op de omslag.

Prijs €3,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht, Nederlands

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen