Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Tavares, Gonçalo M. - Jeruzalem (Ex.1)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Tavares, Gonçalo M. - Jeruzalem (Ex.1)
Schrijver: Tavares, Gonçalo M.
Titel: Jeruzalem (Ex.1)
ISBN: 8710371002306
Uitgever: Trouw / Querido - Amsterdam
Bijzonderheid: 2013, 226 pp hardcover ingenaaid, ***NIEUWSTAAT***, Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 5,00
€ 4,85
Meer info Gonçalo M. Tavares - Jeruzalem (Ex.1)
(Trouw / Querido - Amsterdam)
EAN 8710371 002306
uitgave uit 2013
226 pp hardcover ingenaaid
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

"Als ik u ooit vergeet, Jeruzalem, mag mijn rechterhand verdorren.' Zes personages zwerven 's nachts door een stad. Een zieke vrouw, een kind, een arts, een prostituee, een psychiatrisch patiënt, een oorlogsveteraan. Allemaal eenzaam, allemaal met hun eigen tragiek. Wanneer hun wegen kruisen leidt dat tot een confrontatie waarbij geweld, waanzin, angst en verlangen op huiveringwekkende manier verstrengeld raken.
Recensie(s)
Deze roman is het eerste boek van de Portugese auteur/filosoof (1970) uit zijn reeds omvangrijk en bekroond oeuvre dat in het Nederlands verschijnt en dat zijn internationale doorbraak betekende. Het vormt een onderdeel van zijn 'zwarte boeken' reeks die alle een onheilspellende sfeer uitstralen en spelen in een ongenoemde stad in het vaak door gruwelen bezochte Midden-Europa. Deze psychologisch-filosofische roman is gestructureerd als een mozaiek rond zes verschillende personen wier verstrengelde levens in een noodlotsnacht samenkomen, bijeengehouden door een alwetende, essayistisch ingestelde verteller a la Musil (zonder diens bevrijdende ironie). Rode draad is de vaststelling van een arts/onderzoeker dat 'zowel de collectieve geschiedenis als de kleine geschiedenis van de mens zich in de richting van een evenwicht tussen lijden en doen lijden [beweegt]', waarbij, net als bij de personages, beul en slachtoffer soms van rol wisselen. Een van de hoofdveroorzakers van het leed is een luxueuze, maar repressieve psychiatrische instelling.

Prijs €5,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.