Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Liking, Werewere - Afgesneden herinnering

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Liking, Werewere - Afgesneden herinnering
Schrijver: Liking, Werewere
Titel: Afgesneden herinnering
ISBN: 97891044513189
Uitgever: De Geus
Bijzonderheid: 2009, 442 pp hardcover gebonden met stofomslag ****NIEUWSTAAT*** Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 7,50
€ 4,50
Meer info Werewere Liking - Afgesneden herinnering
(De Geus)
ISBN 978-910-445-1318-9
uitgave uit 2009
442 pp hardcover gebonden met stofomslag
****NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

Halla's jeugd is verre van gelukkig. Haar moeder, altijd eerste vrouw geweest, kan zich niet schikken in de positie van tweede vrouw nadat Halla's vader een andere vrouw ontmoet. Zij vraagt echtscheiding aan. Haar moeder krijgt de kinderen toegewezen, maar haar vader gaat hiertegen in beroep. Halla wordt aan hem toegewezen.
Na een aantal ongelukkige jaren besluit ze te vluchten en wordt ze zangeres in nachtclubs. Haar liederen maken dat ze opnieuw moet vluchten, ditmaal voor het regime dat haar niet accepteert en haar het zwijgen probeert op te leggen.
Halla's eigen verhaal is ook het verhaal van haar tante, en van de andere vrouwen van haar stam. Het geweld, het verdriet, de liefde, de onderlinge verbondenheid en de strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid maken deze roman tot een bijzonder tijdsdocument.Recensie(s)Een West-Afrikaanse vrouw vertelt in een uitermate poetische schrijfstijl haar levensloop in de jaren zestig: haar uitgebreide familie, haar brute vader die zij niettemin aanbidt, haar eerste menstruatie, haar eerste verkrachting en de daarop volgende zwangerschap en bevalling, de uitbuiting door mannen in haar omgeving, de vele malen dat zij vlucht voor het geweld. Het boek beschrijft niet de feiten van haar leven, maar de wijze waarop zij alles beleeft in heftige, vaak tegenstrijdige emoties en in zelfgemaakte liederen. Door alles heen is het de zoektocht naar traditionele waarden en normen, ook het verzet tegen machtsmisbruik, zowel door het kolonialisme als door de nieuwe elite. Aan het einde van de roman komen vele ontwikkelingen bij elkaar tot een synthese: een ode aan de Afrikaanse vrouw, zo verguisd, tegelijk zo sterk. De schrijfster (Kameroen, 1950) is ook dichter, theatermaker, schilder, en zanger in haar ballingsoord in Ivoorkust. Een uitermate krachtig, autobiografisch getint boek, dat tot lezen en herlezen aanzet. Gebonden; kleine druk.

Prijs €7,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.