Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Claus, Hugo - De hondsdagen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Claus, Hugo - De hondsdagen
Schrijver: Claus, Hugo
Titel: De hondsdagen
ISBN:
Uitgever: De Bezige Bij - Amsterdam
Bijzonderheid: 1959, 2e druk, 173 pp paperback (in goede staat, naam voorin) Staat van het boek: 7.0
Prijs: € 3,50
€ 3,70
Meer info Hugo Claus - De hondsdagen
(De Bezige Bij - Amsterdam)
2e druk 1959
173 pp paperback
(in goede staat, naam voorin)
Staat van het boek: 7.0

'Zijn prachtige poëtische en plastische stijl heeft Hugo Claus niet verloren in zijn tweede roman, De hondsdagen. Het verhaal speelt zich af op meerdere evenwijdige vlakken tegelijkertijd. De feiten van het verhaal wisselen af met onthutsende dromen of beklemmende herinneringen die dan weer een bijzonder licht werpen op de feiten - en die mengeling van droom en werkelijkheid, van bewustzijn en onderbewustzijn, geeft aan het boek een ongewoon magisch reliëf. (...) In een milieu van verlopen artiesten en vrouwtjes van "liefde", is Claus erin geslaagd de innerlijke leegheid en vermoeiende opgejaagdheid van enkele figuren tragisch te doen aanvoelen.'
Recensie(s)
'De hondsdagen' bevat het relaas van de zoektocht naar het ontvoerde schoolmeisje Bea. Philip de Vogel, door wiens ogen de lezer het gebeuren meebeleeft, maakt in zijn contacten met vrienden en bekenden een onzekere indruk. Deze onzekere indruk wordt voornamelijk veroorzaakt door Philips drang tot relativering. Zelfs zijn verhouding met zijn vriendin Lou is daaraan onderhevig. Ook de indrukken die de lezer van de verschillende verhaalpersonen en hun verhoudingen ten opzichte van elkaar, krijgt, worden erdoor beinvloed. Zowel in de thematiek als in de naam van het gezochte meisje, vertoont deze roman enige overeenkomst met Dantes 'La divina comedia'. Maar ook in dit opzicht laat de schrijver de lezer met teveel twijfel zitten om tot een duidelijke uitspraak te kunnen komen. Deze roman behoort tot het vroege werk van Claus en is nog steeds van belang voor de ontwikkeling van het schrijverschap van deze succesvolle Vlaamse auteur.

Prijs €3,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.