Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Bernlef, J. - Publiek geheim (Ex.5)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bernlef, J. - Publiek geheim (Ex.5)
Schrijver: Bernlef, J.
Titel: Publiek geheim (Ex.5)
ISBN: 9789021497266
Uitgever: Salamander / Querido - Amsterdam
Bijzonderheid: 1991, 9e druk, 242 pp pocket (pp iets verkleurd, verder goed!) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 3,00
€ 3,70
Meer info J. Bernlef - Publiek geheim (Ex.5)
(Salamander / Querido - Amsterdam)
ISBN 90 214 9726 3
9e druk 1991
242 pp pocket
(pp iets verkleurd, verder goed!)
Staat van het boek: 7.5

Publiek geheim speelt in een Oost-Europees land, waar na een periode van staatsterreur de dooi is ingetreden. Onder de mensen van de televisie heerst geen zekerheid over de in te nemen houding: hoe ver je kunt gaan weet eigenlijk niemand. Wanneer er een film over een beroemde schrijver moet worden gemaakt die in het verleden voor staatsgevaarlijk is doorgegaan, leidt die onzekerheid tot conflicten, vervolgens tot kleur bekennen, en ten slotte tot duidelijkheid.
Recensie(s)

Na het succes van 'Hersenschimmen' (1984), dat - na talloze publicaties als dichter, proza-schrijver en vertaler - zijn doorbraak betekende bij een groter publiek, won Bernlef met 'Publiek geheim' de eerste AKO-Literatuur Prijs (1987). Het boek behandelt de vraag naar de integriteit van de kunstenaar, of in de woorden van de schrijver om wie het in dit boek allemaal draait: 'Waar ben je jezelf ontrouw geworden. Dat is de belangrijkste vraag voor de kunstenaars van dit land.' Dit land is een niet met name genoemd Oost-Europees land. Door de maker van culturele televisiefilms, Istvan Bér, wordt een film gemaakt over de beroemde, 86-jarige schrijver Thomas Szass. Op de vingers gezien door een ambtenaar van het Ministerie van Voorlichting staat Bér voor het dilemma wel of niet mee te doen aan geschiedvervalsing. Intussen vervaardigt zijn assistente uit restmateriaal en met een eigen interview een schaduw-film. Een eerlijker en onthullende film. Op een boeiende manier behandelt Bernlef deze thematiek. Zowel compositorisch als stilistisch zeker geslaagd.

Prijs €3,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.