Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Fallaci, Oriana - Insjallah (Ex.1)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Fallaci, Oriana - Insjallah (Ex.1)
Schrijver: Fallaci, Oriana
Titel: Insjallah (Ex.1)
ISBN: 9789035110427
Uitgever: Uitgeverij Bert Bakker - Amsterdam
Bijzonderheid: 1992, 1e druk, 652 pp paperback grootformaat (in goede staat!) Staat van het boek: 7.5-8.0
Prijs: € 7,50
€ 4,50
Meer info Oriana Fallaci - Insjallah (Ex.1)
(Uitgeverij Bert Bakker - Amsterdam)
ISBN 9035110420
uitgave uit 1992
652 pp paperback grootformaat
(in goede staat!)
Staat van het boek: 7.5-8.0

'Insjallah kent niet alleen een levensbeschouwelijke laag, het is ook de kroniek van een verworden stad. Op die achtergrond projecteert, Fallaci , de geschiedenissen van haar personages, die het leven bezien in het perspectief van een krankzinnige oorlog die hun niet aangaat. De hei als mentale loutering,' de Volkskrant

'Insjallah roept tal van indrukwekkende, ontroerende en fascinerende beelden en gebeurtenissen op.' De Limburger

'Fallaci houdt haar goede naam echt in ere met haar stoere Insjallah.' PZC

'Insjallah is een meesterwerk vol magnifieke passage en een veelheid aan onvergetelijke karakters en gebeurtenissen.' Times Literary Sypplement

Recensie(s)Deze op historische gegevens gebaseerde roman speelt in Beiroet, vanaf de aanslag op de Amerikaanse mariniers (1983) totdat het Italiaanse contingent der internationale vredesmacht uit Libanon vertrekt. Hoofdpersonen zijn leden van dit contingent en enkele mannen en vrouwen uit de stad zelf. Het boek schetst de verschrikkingen van de oorlog. De journaliste Fallaci is bekend als interviewster van de groten der aarde en schreef ook een indringend boek over de Vietnam-oorlog. De opzet van het zeer omvangrijke 'Insjallah' - Arabisch voor: 'zoals God wil' - is kunstig en intrigerend, maar de meeste ruimte krijgen - vaak spitse, maar soms toch wat goedkope - lange beschrijvingen en overwegingen. Het is ook bedoeld als verre navolging van de 'Ilias', Homerus' verhaal over de Trojaanse oorlog. Soms doet het in de verte denken aan Tolstoi's 'Oorlog en vrede'. Ook strooit de auteur kritische noten uit, o.a. over Italië. Het Nederlands van Thomas Graftdijk is virtuoos. Goedkope pocketeditie; zeer kleine letter, krappe marge.
(Biblion recensie, Dr. M.C.A. van der Heijden.)

Prijs €7,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.