Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Kousbroek, Rudy - Anathema's 4 - De waanzin aan de macht (Ex.2)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kousbroek, Rudy - Anathema's 4 - De waanzin aan de macht (Ex.2)
Schrijver: Kousbroek, Rudy
Titel: Anathema's 4 - De waanzin aan de macht (Ex.2)
ISBN: 9789029007894
Uitgever: Meulenhoff - Amsterdam
Bijzonderheid: 1979, 198 pp paperback (kaft krult iets omhoog, verder goed!!) Staat van het boek: 8.5
Prijs: € 4,50
€ 3,84
Meer info Rudy Kousbroek - Anathema's 4 - De waanzin aan de macht (Ex.2)
(Meulenhoff - Amsterdam)
ISBN 90 290 0789 3
uitgave uit 1979
198 pp paperback
(kaft krult iets omhoog, verder goed!!)
Staat van het boek: 8.5

‘Verspreide ergernissen’ en ‘Verzamelde ergernissen’, zo heten twee van de delen in deze inmiddels klassieke bundels essays. Kousbroek moppert wat af in dit boek. Over de Nederlandse radio onder meer, de reclame, en vooral over de spellingshervorming van toen; de vervloekingen daarover krijgen zelfs een apart deel.
Maar zie, opvallend aan veel van deze stukken is toch hoe tijdloos ze zijn. Medio 2006 verandert volgens het nieuwe Groene boekje de voorkeursspelling in ‘ideëeloos’; en hoe ’n toepasselijk woord is dit wel niet. Dat voorbeeld doet mij bovendien denken aan dat redeloos, radeloos, reddeloos; van het rampjaar.
En nog altijd is er gemiddeld genomen vrijwel niets op de Nederlandse radio te horen dat de moeite van het beluisteren waard zou zijn, ondanks dat er sinds Kousbroek’s beklag een klassieke zender bijkwam. Maar er wordt te veel op de radio geluld, uitgezonderd dan op de stations die steeds de twintig verschillende liedjes draaien die toevallig in de mode zijn.
Ondanks dat Kousbroek vaak reageert op wat ooit de actualiteit was, lukt het hem toch zo te doen dat er universele gedachten over naar voren komen.
De waanzin regeert nog altijd. De redenen daarvoor opgemerkt te hebben, is knap.

Prijs €4,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen