Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Ruebsamen, Helga - Beer is terug (Ex.2)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ruebsamen, Helga - Beer is terug (Ex.2)
Schrijver: Ruebsamen, Helga
Titel: Beer is terug (Ex.2)
ISBN: 9789025414757
Uitgever: Uitgeverij Contact - Amsterdam
Bijzonderheid: 1999, 2e druk, 230 pp paperback (in goede staat!) Staat van het boek: 8.0
Prijs: € 4,00
€ 3,70
Meer info Helga Ruebsamen - Beer is terug (Ex.2)
(Uitgeverij Contact - Amsterdam)
ISBN 90 254 1475 3
2e druk 1999
230 pp paperback
(in goede staat!)
Staat van het boek: 8.0

'Wraak duurt langer dan liefde,' beweert een van de hoofdpersonen uit 'Beer is terug' van Helga Ruebsamen. Liefde en wraak zijn de motieven in bijna alle verhalen. Wraak is het motief van de reddende engel die van een boerderij met al haar dieren in een torenflat is terechtgekomen tussen boosaardige buren. Wraakzuchtig is ook het kieskeurige, welopgevoede meisje Margot als zij bij de tijdschriftenkiosk een vieze man vol tatoeages ontmoet, die haar op zijn manier wil versieren. Eveline, een voormalig actrice, speelt in bed allerlei verleidelijke rollen om haar echtgenoot te behagen. Ze kan zelfs een heel goede Pia Dijkstra neerzetten. Maar op een dag wordt het haar te veel en zij heeft de postbode, die een pakje komt bezorgen, nog niet opengedaan of in haar hart beginnen liefde en wraak om voorrang te strijden.
Met humor en satanische precisie beschrijft Helga Ruebsamen de verrukkingen, de kwellingen en de teleurstellingen van de liefde en wat daarop volgt.
Recensie(s)

'Wraak duurt langer dan liefde', zegt een van de personages in deze nieuwe verhalenbundel van de schrijfster (1934). De verrukkingen, maar vooral de kwellingen en teleurstellingen van de liefde worden met smakelijke en venijnig-terloopse precisie geschetst. Het perspectief is dat van de vrouw. Zo is er Eveline, een voormalig actrice, die in bed allerlei rollen speelt om haar man te plezieren. Ze zet zelfs een heel aardige Pia Dijkstra voor hem neer. Maar op en dag wordt het haar te veel en begint de wedloop tussen wraakgevoelens en oude liefde. In het titelverhaal komt een echtgenoot gereïncarneerd als hond, Beer, terug bij het vrouwtje. De verhalen laten zich met evenveel plezier lezen als waarmee ze duidelijk geschreven zijn. Normale druk. Op het omslag een hondenneus (Beer). Vooraangeboden op a.i. 98-41-164-0. Toptien-boek (abonnement 1 en 3).
(Biblion recensie, Redactie.)

Prijs €4,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.