Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Purdy, James - Eustace Chisholm & consorten (Ex.1)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Purdy, James - Eustace Chisholm & consorten (Ex.1)
Schrijver: Purdy, James
Titel: Eustace Chisholm & consorten (Ex.1)
ISBN: 9789026350979
Uitgever: Athenaeum / Polak & Van Gennep - Amsterdam
Bijzonderheid: 1990, 2e druk, 259 pp paperback (zo goed als nieuw! Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 5,00
€ 3,70
Meer info James Purdy - Eustace Chisholm & consorten (Ex.1)
(Athenaeum / Polak & Van Gennep - Amsterdam)
ISBN 9026350976
2e druk 1990
259 pp paperback
(zo goed als nieuw!
Staat van het boek: 9.0

Een complex vervlochten tragedie van onbeantwoorde liefdes, waarin uiteindelijk niemand 'krijgt' wie hij 'hebben' wil. Triest is het lot van Carla, die de gemankeerde dichter Ace verlaat voor een bakkersknecht, maar uiteindelijk met hangende pootjes terugkomt om haar plaats bezet te vinden door een reusachtige verhuurder van lichtreclames. Veel schrijnender is de levensloop van de knappe half-Cherokee Daniel Haws, die 's nachts slaapwandelend zijn beeldschone huurder, de 17-jarige student Amos Ratcliffe bezoekt, maar overdag zijn liefde voor de knaap loochent. Hij vlucht in het leger waar hij zich vol masochistische wellust, tot de dood toe, onderwerpt aan de meedogenloze kapitein Stadger. En dan hebben we nog Maureen O'Dell, die verliefd is op Haws, maar uiteindelijk zijn kind laat aborteren, en de miljonairszoon Rueben Masterson die Amos heftig begeert maar ten slotte met Maureen trouwt. Rustpunt in dit krachtenveld der erotiek is de flat van Eustace (Ace) Chisholm, dat 'centraal doorgangshuis voor gedesillusioneerde dromers'. Een in laconieke bravourtaal vertelde wrede geschiedenis, vol voer voor (diepte)psychologen. Zie ook andere editie.
(Biblion recensie, Theo Vos.)

Prijs €5,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.