Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Azzopardi, Trezza - De schuilplaats (Ex.2)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Azzopardi, Trezza - De schuilplaats (Ex.2)
Schrijver: Azzopardi, Trezza
Titel: De schuilplaats (Ex.2)
ISBN: 9789023439899
Uitgever: De Bezige Bij - Amsterdam
Bijzonderheid: 2000, 302 pp paperback (zo goed als nieuw!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 5,00
€ 4,50
Meer info Trezza Azzopardi - De schuilplaats (Ex.2)
(De Bezige Bij - Amsterdam)
ISBN 9023439899
uitgave uit 2000
302 pp paperback
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

'Levensecht, ontroerend en springlevend; De Schuilplaats opent alle deuren en laat ons vervolgens binnen in een zeer gevoelige, schitterend ongewone wereld.' Andrea Ashworth

Het is 1948 als Frank Gaucl van de boot stapt die hem van Malta naar Engeland heeft gebracht, en de koudste winter in tijden. Eén kartonnen koffer heeft hij' meegenomen, en veel verwachtingen. Wat hij in Engeland vindt is een vriend, Salvatore, een vrouw, Mary, en vijf dochters. En verder een heleboel ellende.
De schuilplaats is het hartverscheurende verhaal van een immigrantenfamilie in Engeland, verteld door de dochter, Dolores. Het boek begint als Mary zwanger is van haar zesde kind en Frank zit te gokken aan de kaarttafel. Deze keer moet het een jongen zijn!
Trezza Azzopardi, een verbluffend nieuw schrijftalent, schetst een levendig beeld van de jaren zestig in Cardiff, de cafés en bars, de bouwvallen, de gokhallen en de geur van frituurvet.

'Azzopardi heeft een verzengend en aangrijpend boek geschreven over de ravage en wanhoop waarin een familie gestort kan worden; maar ook over hoe de banden binnen deze familie zich niet laten vernietigen, ondanks geweld,armoede, de tijd, brand -alles.' The Observer

Trezza Azzopardi is geboren in Cardiff en woont in Norwich, Egeland. Onlangs voltooide ze haar studie creative writing aan de Universiteit van East Anglia. De schuilplaats is haar debuutroman en wordt in de Engelse pers vergeleken met het werk van Frank McCourt en Andrea Ashworth.

Genomineerd voor de Booker Prize.
Recensie(s)
Begin jaren '50 komen immigranten uit Malta in Cardiff, Wales, in de hoop op een beter bestaan. Wat als een optimistische onderneming begon, blijkt in de praktijk tegen te vallen. Frank valt in handen van onderwereldfiguren en weet ten slotte niet beter dan aan de goktafel het beetje geld dat er is te verspelen. Hij is inmiddels getrouwd en het is de jongste dochter die dit verhaal vertelt. Het boek geeft een goed beeld van de samenleving en de onderwereld in deze havenplaats. Ongelooflijk dat tot in de jaren '70 deze toestanden bestonden. Het gezin blijft intact, vooral ook door burenhulp. Aangrijpend, levendig en boeiend geheel; goede karaktertekening. Deze debuutroman van de Britse schrijfster (in Cardiff geboren) werd genomineerd voor de Bookerprijs 2000. Kleine druk.
(Biblion recensie, H.E. de Maaker-Verbeek)

Prijs €5,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen