Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Mulisch, Harry - Archibald Strohalm (Ex.2)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Mulisch, Harry - Archibald Strohalm (Ex.2)
Schrijver: Mulisch, Harry
Titel: Archibald Strohalm (Ex.2)
ISBN:
Uitgever: De Volkskrant
Bijzonderheid: 2011, 19e druk, 263 pp hardcover gebonden ***NIEUWSTAAT*** Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 6,50
€ 4,50
Meer info Harry Mulisch - Archibald Strohalm (Ex.2)
(De Volkskrant)
19e druk 2011
263 pp hardcover gebonden
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

Archibald Strohalm, een enigszins vreemde, maar op het eerste gezicht niet uitzonderlijke man, begeeft zich op een zaterdagmiddag in een avontuur dat gaandeweg het gewicht en de afmetingen van een drama op leven en dood krijgt. Op het moment dat hij van een kantoorbediende een soort zaligmaker is geworden, hebben zijn stadgenoten deze Archibald Strohalm allang vereenzelvigd met de andere gekken en artiesten van de stad. Met overtuigingskracht en in een meeslepende stijl beschrijft Mulisch de opkomst en de apocalyptische ondergang van de zelfbenoemde profeet.
Recensie(s)
Archibald Strohalm (in de loop van het verhaal zal hij de hoofdletters verliezen), de man met de stoere voornaam en de breekbare achternaam, wil na het zien van de wekelijkse poppenkastvoorstelling van 'Ouwe Opa' en diens zoon - waarin het christendom wordt gekarikaturiseerd - een abstracte taal formuleren, waarin hij de kosmos tot uitdrukking zal kunnen brengen. Eenzaam werkt hij aan deze opdracht, maar wanneer hij eindelijk zijn eigen voorstelling geeft, wordt hij voor gek verklaard. Men vindt het wartaal. De massa weet geen raad met een gewoon mens die zichzelf als profeet en genie ziet. In deze debuutroman - op het laatste moment ingeleverd en toen bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs 1951 - komt het magisch-mythische van Mulisch' schrijverschap reeds ten volle tot uitdrukking. Verzorgde gebonden herdruk; normale druk. Een must voor elke liefhebber van Mulisch.

Prijs €6,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen