Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

GERESERVEERD VOOR KOPER Márquez, Gabriel García - Kroniek van een aangekondigde dood (Ex.1)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: GERESERVEERD VOOR KOPER Márquez, Gabriel García - Kroniek van een aangekondigde dood (Ex.1)
Schrijver: GERESERVEERD VOOR KOPER Márquez, Gabriel García
Titel: Kroniek van een aangekondigde dood (Ex.1)
ISBN: 9789029022019
Uitgever: Meulenhoff - Amsterdam
Bijzonderheid: 1982, 3e druk, 115 pp paperback (naam voorin, pp iets verkleurd, verder goed!) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 3,50
€ 3,70
Meer info Gabriel García Márquez - Kroniek van een aangekondigde dood (Ex.1)
(Meulenhoff - Amsterdam)
ISBN 9029022019
3e druk 1982
115 pp paperback
(naam voorin, pp iets verkleurd, verder goed!)
Staat van het boek: 7.5

In een dorpje wordt een bruiloft gevierd met een gigantisch feest. Nog geen vier uur na de huwelijksvoltrekking wordt de bruid naar huis gestuurd omdat men erachter is gekomen dat ze geen maagd meer is. Onder druk gezet door haar moeder noemt het meisje de naam van een jongen uit het dorp. Haar broers beginnen hun slagersmessen te slijpen en kondigen aan dat ze de jongen gaan vermoorden... Kroniek van een aangekondigde dood is een ijzingwekkend en meeslepend meesterwerk.Recensie(s)Deze novelle verhaalt de omstandigheden rond de moord op Santiago Nasar, gepleegd door de tweelingbroers Vicario in een dorp in Guijara. In deze Columbiaanse streek is Màrquez in 1928 geboren en daar speelt zich eveneens zijn ook hier niet geëvenaarde meesterwerk 'Honderd jaar eenzaamheid' af. Het verhaal wordt op niet-lineaire wijze verteld door een dorpsgenoot en schoolvriend van Santiago m.b.v. getuigenissen van een groot aantal dorpelingen. Het boek draagt kenmerken het eerdere werk van Màrquez. Men vindt bijvoorbeeld weer de afstandelijke verteltrant, die onder meer maakt dat de humor nergens misplaatst is, de originele, vaak terloopse, pittoreske details en het bovennatuurlijke. De kwaliteit van het boek beantwoordt aan wat van deze auteur verwacht mag worden. In deze druk is ook opgenomen 'Het verhaal van het verhaal' over de ontstaansgeschiedenis van deze op ware gebeurtenissen gebaseerde novelle. Normale druk.

Prijs €3,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.