Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Solzjenitsyn, Alexander - Een kaars in de wind

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Solzjenitsyn, Alexander - Een kaars in de wind
Schrijver: Solzjenitsyn, Alexander
Titel: Een kaars in de wind
ISBN: 9789022503546
Uitgever: De Boekerij - Baarn
Bijzonderheid: 1972, 118 pp paperback (rug iets sleets, verder goed) Staat van het boek: 7.0
Prijs: € 4,00
€ 3,70
Meer info Alexander Solzjenitsyn - Een kaars in de wind
(De Boekerij - Baarn)
ISBN 9022503542
uitgave uit 1972
118 pp paperback
(rug iets sleets, verder goed)
Staat van het boek: 7.0

Naast het enthousiast ontvangen en uitstekend beoordeelde werk "De kamphoer en de simpele ziel" schreef Nobelprijswinnaar Solzjenitsyn in 1960 een tweede toneelstuk, dat hij als motto een citaat uit het evangelie van Lucas heeft meegegeven: "Zie dan toe, dat wat licht in u is, niet duisternis zij."

Voor zover bekend, werd "Een kaars in de wind" in 1968 in Londen voor het eerst gepubliceerd in het tijdschrift "Stoedent", een blad dat onder meer "verboden" Russische literatuur openbaar maakt. In maart 1967 heeft Solzjenitsyn in een gesprek met de Slovaakse literator/criticus Pavel Licko de volgende toelichting op dit toneelstuk gegeven: "Ik heb een stuk willen scheppen dat verre staat van de politiek en dat gesitueerd is buiten het volksmilieu. De handeling speelt zich af in een onbekend land, in een onbekende tijd en de helden dragen internationale namen. Dat heb ik niet gedaan om het een en ander te maskeren. Ik heb de morele problemen willen uitbeelden van de maatschappij in de ontwikkelde landen, ongeacht het feit of ze nu socialistisch of kapitalistisch zijn."

Prijs €4,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.