Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Zomeren, Koos van - Otto's oorlog (Ex.3)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Zomeren, Koos van - Otto's oorlog (Ex.3)
Schrijver: Zomeren, Koos van
Titel: Otto's oorlog (Ex.3)
ISBN: 9789001549237
Uitgever: Wolters-Noordhoff - Groningen
Bijzonderheid: 1996, 224 pp paperback (in goede staat!) Staat van het boek: 8.5
Prijs: € 3,50
€ 3,84
Meer info Koos van Zomeren - Otto's oorlog (Ex.3)
(Wolters-Noordhoff - Groningen)
ISBN 9001549233
uitgave uit 1996
224 pp paperback
(in goede staat!)
Staat van het boek: 8.5

In Otto's oorlog wordt een periode van veertig jaar omspannen. De gebeurtenissen beginnen op 14 mei 1940 in Rotterdam, de dag van het grote bombardement, en eindigen op een paradijselijk, maar van alle mensen verlaten eilandje voor de kust van Mauritanië. Drie mannen onderweg: Wessel Matser, die het leven bestudeert, Simon Jorna, die het leven fotografeert en Otto Stein, die het leven ondergaat. Tegen de achtergrond van de onthechting en spanning van expedities naar exotische plaatsen in Turkije, Senegal, Spanje en Mauritanië, worstelt Otto Stein met de nawerkingen van de oorlog.

'Otto's oorlog is een bewonderenswaardige roman waarin een oorlog wordt uitgevochten die men zich herinnert.' - Carel Peeters in Vrij Nederland
Recensie(s)
Omdat vader Stein zijn tamme kraai heeft geleerd 'Hitler is dood' te zeggen, wordt de onschuldige kleermaker door de Duitse bezetter naar een concentratiekamp getransporteerd, vanwaar hij niet terug zal keren. Zoon Otto zit tengevolge van dit drama opgescheept met een loodzwaar psychologisch trauma: de oorlog heeft hem beroofd van de mogelijkheid welke gevoelens dan ook voor zijn vader te ontwikkelen. De ontmoeting met de weliswaar in leeftijd jongere, maar geestelijk verreweg superieure etholoog-ornitholoog Wessel, biedt Otto de kans op een emotionele inhaalmanoeuvre. Bijzonder knap geconstrueerde en psychologisch uitgebalanceerde roman met als thema de vader-zoonverhouding. De biologische en geografische bijzonderheden en de meeslepende beschrijvingen van exotische lokaties, waarin het psychologisch conflict van Otto gestalte krijgt, geeft nog een extra dimensie aan deze indringende roman.

Prijs €3,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen