Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Gadet, Jos - Terug naar de stad (Geografisch portret van Amsterdam)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Gadet, Jos - Terug naar de stad (Geografisch portret van Amsterdam)
Schrijver: Gadet, Jos
Titel: Terug naar de stad (Geografisch portret van Amsterdam)
ISBN: 9789461054289
Uitgever: SUN Trancity
Bijzonderheid: 2011, 240 pp paperback (zo goed als nieuw!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 7,50
€ 4,50
Meer info Jos Gadet - Terug naar de stad
(Geografisch portret van Amsterdam)
(SUN Trancity)
ISBN 9789461054289
uitgave uit 2011
240 pp paperback
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

À la Jane Jacobs beschrijft stadsgeograaf Jos Gadet in Terug naar de stad de ontwikkeling van verschillende Amsterdamse buurten. De Nieuwmarkt, de ArenA Boulevard, de Sloterplas en vele andere wijken passeren de revue. Het zijn geen toeristische hotspots, maar plekken waar het alledaagse leven zich afspeelt.

Persoonlijke anekdotes en sociologische, economische en stedenbouwkundige analyses wisselen elkaar af. In elk hoofdstuk staat een wijk, buurt of straat centraal: Julianapark, Van Speijkstraat, Kalfjeslaan, Molenpad - 10 in totaal. Ze zijn exemplarisch voor vele plekken in Nederlandse en buitenlandse steden, van Almere tot Berlijn.

Doelgroep
Wat maakt de ene buurt of straat tot een succes en de andere juist niet? Hoe kan een planologische blunder toch een geliefde plek zijn om te wonen? Een boek voor iedereen die wil begrijpen waarom een stad eruitziet zoals ze eruitziet en wat daarop van invloed is. Voor sociologen, geografen, demografen, planologen, economen, stadsplanners, stedenbouwkundigen, Amsterdammers.


Auteursinformatie


Jos Gadet is stadsgeograaf en werkzaam bij de Dienst Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Amsterdam. Zijn grote voorbeeld is Jane Jacobs, stadsactivist en auteur van het beroemde boek Death and Life of Great American Cities (1961). Gadet schreef over de opkomst van succesvolle Amsterdamse buurten in de essaybundel De levende stad (2009), die verscheen bij de Nederlandse vertaling van Jacobs' meesterwerk.

Prijs €7,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.