Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Cela, Camilo José - De bijenkorf (Ex.2)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Cela, Camilo José - De bijenkorf (Ex.2)
Schrijver: Cela, Camilo José
Titel: De bijenkorf (Ex.2)
ISBN: 9789029076159
Uitgever: De Volkskrant / Meulenhoff - Amsterdam
Bijzonderheid: 2004, 9e druk, 285 pp hardcover gebonden ***NIEUWSTAAT*** Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 5,00
€ 4,50
Meer info Camilo José Cela - De bijenkorf (Ex.2)
(De Volkskrant / Meulenhoff - Amsterdam)
ISBN 90 290 7615 1
9e druk 2004
285 pp hardcover gebonden
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

In de grootste roman De bijenkorf van de Spaanse Nobelprijswinnaar Camilo José Cela wordt het stadsleven in het barre Madrid geschilderd. Het is de winter van 1942-1943. De kleine burgerij vegeteert er in de koffiehuizen en bordelen, alkoven en optrekjes, soms gelukkig maar meestal niet: het leven sleept zich voort in de monotonie van onbeduidende zondetjes en schaarse momenten van vreugde.

Cela licht twee dagen uit dit leven en laat een bonte mengeling van personages de revue passeren in een aaneenschakeling van beelden, momentopnames, korte intermezzo's schetsen en impressies.
Recensie(s)

Een kaleidoscopisch verhaal over de zelfkant van het naoorlogse Madrid. Er is geen centrale figuur, die de roman overheerst: geen architectonische opbouw, geen dwingende climax, die tot een ontknoping voert, maar de korte, zeer realistische verhalen worden zo met elkaar vervlochten, dat ze toch een volledig geheel vormen. Tal van secundaire figuren - meest arme, meelijwekkende wezens - worden in hun alledaagse, vaak tragikomische voorvallen beschreven, wegkwijnend in een seksuele en sociale ellende. Cela verlustigt zich in een soms tedere, soms schrijnende beschrijving van hun daden en men ontkomt er niet aan geboeid te worden door de problemen, die hij oproept en door de vluchtige en toch vlijmscherpe analyse van de ontwrichting der Madrileense samenleving. Cela kreeg de Nobelprijs voor literatuur.

Prijs €5,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.