Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Schnitzler, Arthur - Casanova's thuisreis

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Schnitzler, Arthur - Casanova's thuisreis
Schrijver: Schnitzler, Arthur
Titel: Casanova's thuisreis
ISBN:
Uitgever: HEMA
Bijzonderheid: 1988, 126 pp paperback (smoezelige band, bladsneden bevlekt, in acceptable staat) Staat van het boek: 6.0
Prijs: € 3,00
€ 3,70
Meer info Arthur Schnitzler - Casanova's thuisreis
(HEMA)
uitgave uit 1988
126 pp paperback
(smoezelige band, bladsneden bevlekt, in acceptable staat)
Staat van het boek: 6.0

Arthur Schnitzler (1862-1931) behoort tot de Oostenrijkse auteurs die bijdrogen tot de ontwikkeling van het ''Weense impressionisme''. Schnitzlers werk weerspiegelt de bijzondere Weense sfeer in haar mengeling van zwaarmoedigheid en blijmoedige charme, scepsis en wereldse ironie. Zijn toneelstukken zijn novellen en dialoogvormen - in de vertellingen bereikt hij zijn rijpste expressie. Traumnovelle (1926) beschrijft een huwelijkscrisis, ontstaan doordat man en vrouw bijna andere partners volgen; de psychische realiteit van het niet ''echt'' beleefde verstoort dan de harmonie tussen Fridolin en Albertine, en beiden zoeken compensatie voor de verhinderde ontrouw, hij in een bijna gedroomde werkelijkheid, zij in een bijna werkelijke droom. Droom en werkelijkheid, ernst en spel vloeien ineen, en steeds gaat het bij Schnitzler om het probleem van de liefde in erotische zin. Ook achter de amoureuze avonturen van Casanova's Heimfahrt (1918) waarin de oudere Casanova zijn toevlucht moet zoeken tot list en bedrog gaat het om de verhouding tussen schijnwereld en werkelijkheid, liefde en seksualiteit. Parallel aan de psychoanalytische ontdekkingen van Sigmund Freud staan Schnitzlers beschrijvingen van het intuïtief aangevoelde zielenleven: Schnitzler wordt dan ook wel de Freud in fiction genoemd.

Prijs €3,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.