Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Vonnegut, Kurt - Welkom op de apenrots

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Vonnegut, Kurt - Welkom op de apenrots
Schrijver: Vonnegut, Kurt
Titel: Welkom op de apenrots
ISBN: 9789029002721
Uitgever: Meulenhoff - Amsterdam
Bijzonderheid: 1971, 154 pp paperback met flappen (rug hol, verder goed) Staat van het boek: 7.0
Prijs: € 4,00
€ 3,70
Meer info Kurt Vonnegut - Welkom op de apenrots
(Meulenhoff)
ISBN 9029002727
uitgave uit 1971
154 pp paperback met flappen
(rug hol, verder goed)
Staat van het boek: 7.0

Kurt Vonnegut, Jr. begon in 1949 met schrijven, publiceerde een aantal verhalen, en kwam in 1952 met zijn eerste roman. Maar pas in 1969 wordt zijn naam een 'household word', met het verschijnen van 'Slaughterhouse 5', zijn eerste boek dat op een groot publiek is gericht.
Door dit succes wordt de belangstelling voor zijn overige werk aanzienlijk gestimuleerd, terwijl hij voor 1969 vrijwel uitsluitend bekend was aan een klein aantal liefhebbers, namelijk campusbewoners enerzijds en de lezers van science fiction anderzijds.
Om Vonnegut van de roep van SF-schrijver af te helpen, zodat zijn boeken voor het normale publiek aanvaardbaar worden, schrijft zijn Amerikaanse uitgever op de flap van 'Slaughterhouse 5': 'Once mistakenly typed as a science-fiction writer, he is now recognized as a mainstream storyteller...'. Al Vonneguts werk, SF of niet, draagt hetzelfde stempel, en vaak oordeelt hij het nuttig zich daarbij van SF-kenmerken te bedienen, d.w.z. van niet-alledaagse elementen, zoals zoveel fantasievolle schrijvers doen. Soms ook gebruikt hij die niet: 'Welkom op de Apenrots' is een schitterend voorbeeld van beide mogelijkheden.
Natuurlijk is het een schijncontroverse: Vonnegut is eenvoudig een van de schrijvers die zich niet willen beperken tot de geijkte onderwerpen en tot op het bot afgekloven situaties. Gewoonlijk is dat een goed teken. De niet met SF bekende lezer kan alleen maar concluderen: als dat science fiction is kan het zo slecht nog niet zijn.

Prijs €4,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.