Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Beauvoir, Simone de - Niemand is onsterfelijk

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Beauvoir, Simone de - Niemand is onsterfelijk
Schrijver: Beauvoir, Simone de
Titel: Niemand is onsterfelijk
ISBN: 9789026957116
Uitgever: Uitgeverij Agathon - Bussum
Bijzonderheid: 1977, 12e druk, 356 pp paperback (rug iets hol met leessporen, verder goed) Staat van het boek: 7.0
Prijs: € 3,50
€ 4,85
Meer info Simone de Beauvoir - Niemand is onsterfelijk
(Uitgeverij Agathon - Bussum)
ISBN 9026957114
12e druk 1977
356 pp paperback
(rug iets hol met leessporen, verder goed)
Staat van het boek: 7.0

In dit boek, naar de vorm een historische roman, spelen twee ongewone figuren de hoofdrol. Het is het verhaal van Fosca, vorst van de stadstaat Carmona in het veertiende-eeuwse Italië, die verteerd wordt door het verlangen de wereld naar zijn hand te zetten en een onsterfelijkheidselixer drinkt dat hij bij toeval in handen krijgt.

Het is tevens het verhaal van de actrice Régine, die Fosca in de twintigste eeuw ontmoet nadat hij als vertrouweling van Karel V, ontdekkingsreiziger met Jacques Cartier en revolutionair tijdens de Franse Revolutie door de wereld en de geschiedenis is gereisd. Régine vindt het een onverdraaglijk idee dat haar roem even kortstondig is als haar leven en waant zich gered voor de eeuwigheid wanneer ze Fosca tot haar minnaar weet te maken.

Tot haar ontzetting ontdekt ze geleidelijk dat de conclusie waartoe hij reeds veel eerder is gekomen maar al te veel waarheid bevat: Fosca’s onsterfelijkheid is niets meer of minder dan een vloek. Omdat hem de mensheid om hem heen even vreemd is als een uit de hemel gevallen meteoriet, is hij gedoemd nooit de waarheid van deze eindige wereld te begrijpen: de absoluutheid van elk vergankelijk bewustzijn.

Deze droom over een onbereikbare onsterfelijkheid stelt bovendien Hegels erfenis aan het marxisme ter discussie: de mythe van een mensheid die uiteindelijk tot eenheid en zelfverwerkelijking komt.

Prijs €3,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.