Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Hofland, H,J.A. - Tegels lichten (of ware verhalen over de autoriteiten in het land van de voldongen feiten)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hofland, H,J.A. - Tegels lichten (of ware verhalen over de autoriteiten in het land van de voldongen feiten)
Schrijver: Hofland, H,J.A.
Titel: Tegels lichten (of ware verhalen over de autoriteiten in het land van de voldongen feiten)
ISBN: 9789025462383
Uitgever: Uitgeverij Contact
Bijzonderheid: 1972, 223 pp paperback (handgeschreven tekst voorin, verder goed!) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 6,50
€ 3,70
Meer info H.J.A. Hofland - Tegels lichten
(of ware verhalen over de autoriteiten in het land van de voldongen feiten)
(Uitgeverij Contact)
ISBN 9025462383
uitgave uit 1972
223 pp paperback
(handgeschreven tekst voorin, verder goed!)
Staat van het boek: 7.5

Tegels lichten - of ware verhalen over de autoriteiten in het land van de voldongen feiten is een onbetwiste klassieker uit 1972. Meteen bij verschijning was duidelijk: H.J.A. Hofland zet niet alleen de toon van de vaderlandse journalistiek, hij zet de standaard. Niet voor niets werd hij in 1999 door vakgenoten uitgeroepen tot 'Journalist van de Eeuw'. Binnen zijn gehele oeuvre, dat in 2011 werd bekroond met de P.C. Hooftprijs, neemt Tegels lichten de plaats in van magnum opus. Het is de kroniek van een keerpunt dat ons laat zien hoe Nederland geworden is tot wat het is, waar we vandaan komen en wie we zijn. Genadeloos zet Hofland de 'schichtigheid van Nederlandse autoriteiten' af tegen de 'grote verzetsgebeurtenissen' van juni 1966, van provo en kabouters - hun succes ten opzichte van de 'generatie der aarzelaars'... en hun ondergang. Het aan deze editie toegevoegde hoofdstuk 'De bananenmonarchie' (uit 1985) heeft als slotakkoord nog verbazingwekkend weinig aan actualiteit ingeboet. De Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland, is naar dit meesterwerk vernoemd.

Prijs €6,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.