Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel STARING.


 

Gogol, Nikolaj - hertaald door Leonard Beuger - INSPECTIE ! (De Revisor)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Gogol, Nikolaj  - hertaald door Leonard Beuger - INSPECTIE ! (De Revisor)
Schrijver: Gogol, Nikolaj - hertaald door Leonard Beuger
Titel: INSPECTIE ! (De Revisor)
ISBN:
Uitgever: Modern Dutch 2012
Bijzonderheid: tekstboekje; paperback met slappe kaft, 104 blz, NIEUW, ongebruikt
Prijs: € 7,50
€ 3,85
Meer info I N S P E C T I E !
In een dorp in een uithoek van het land wordt een overheidsinspecteur verwacht die incognito de openbare voorzieningen aan een scherp onderzoek zal onderwerpen. De burgemeester en de andere bestuurders van het dorp vrezen het ergste. Als er een geheimzinnige vreemdeling in het plaatselijke hotel opduikt die wel eens de verwachte inspecteur zou kunnen zijn wordt hij dan ook volop in de watten gelegd. Hij krijgt de mooiste kamer in de burgemeesterswoning, iedereen wil hem geld 'lenen', en ook de vrouw èn dochter van de burgemeester zijn opvallend vriendelijk voor hem. Hij laat het zich allemaal graag aanleunen! - Maar is hij inderdaad wel de verwachte inspecteur?

De Revisor van Nikolaj Gogol is een absolute klassieker. Het stuk stamt uit 1836, maar is sindien nooit van het repertoire verdwenen. Elk jaar weer zijn er in de hele wereld talloze uitvoeringen van, door professionals zowel als amateurs. Vaak ook werden er films en andere bewerkingen op gebaseerd, van 'The Inspector General' met Danny Kay, tot 'De Boezemvriend' met André van Duin, om er maar twee te noemen.

In deze hertaling door Leonard Beuger is de locatie een dorp geworden op het Nederlandse platteland, en speelt het stuk zich af in onze eigen tijd. Struktuur en strekking van het stuk zijn zorgvuldig behouden gebleven, terwijl de taal, de personages en de verwikkelingen tegelijkertijd een actueel een volkomen herkenbaar karakter hebben gekregen. Een heerlijk stuk om te spelen. En geen wonder dat een stuk als dit in telkens nieuwe vormen het publiek blijft boeien.
Boek bekijken

STARING uit Zutphen

particulier

Logo STARING

De verzenkosten die bij de boeken zijn vermeld, gelden voor verzending binnen Nederland.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.