Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stichting Boekenwerk.


 

Bußmann, Klaus - Skulptur Projekte in Münster 1997

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bußmann, Klaus - Skulptur Projekte in Münster 1997
Schrijver: Bußmann, Klaus
Titel: Skulptur Projekte in Münster 1997
ISBN: 9783775706490
Uitgever: Westfälisches Landesmuseum
Bijzonderheid: 1997, 1e druk, 540 pp, paperback, Tipex op enkele pagina’s.
Prijs: € 12,00
Meer info LET OP!!!
Dit boek is alleen te bestellen via onze webshop. Gebruik onderstaande link om naar de webshop te gaan:
https://www.stichtingboekenwerk.nl/shop/storefront/skulptur-projekte-in-munster-1997-klaus-busmann/
___________________________________________________________________________________

Skulptur Projekte in Münster 1997 is een catalogus ter gelegenheid van de tentoonstelling Sculptuur - Projecten in Münster 1997 door Klaus Bußmann, Kaspar König en Florian Matzner.

Het onderwerp van deze publicatie behandelt enkele van de belangrijkste vragen die rijzen in de context van de discussie over hedendaagse kunst van vandaag. Is er plaats voor een vorm van expressie binnen de onbeschermde stedelijke ruimte? Tegenwoordig is er behoefte om de hedendaagse kunst in contact te laten komen in de publieke sfeer. Zijn er in onze steden nog ontworpen openbare ruimte? Zijn er nog plekken voor kunst in deze openbare ruimte? Of worden er in de huidige stedenbouw juist om het kunstwerk heen ontworpen?

Antwoorden op de vragen

De mogelijk antwoorden vinden hierop of eventueel nog andere vragen, is de uitdaging van de ontwerper van het betreffende kunstwerk. Deze bundel presenteert ons op een fascinerende manier hoe 73 kunstenaars van over de hele wereld de uitdaging "Kunst in de openbare ruimte" aangaan in Munster. Talrijke, grotendeels kleurrijke beelden stellen de kunstenaar op zijn manier in staat om alle stadia van ontwikkeling te begeleiden tot de uiteindelijke realisatie van het project.

Verschillende visies

De diverse teksten - veelal door de kunstenaars zelf geschreven en samengesteld - helpen de lezer op beknopte en bondige wijze te begrijpen. In een goed onderbouwd essay introduceert kunsthistoricus Walter Grasskamp de kunstgeschiedenis in de openbare ruimte en de daarmee samenhangende vraagstukken. In een tekst introduceert Daniel Buren het vermogen van kunstenaars van de 20e eeuw om te discussiëren, te werken in de openbare ruimte en daarmee voor en tussen het publiek. Biografieën en bibliografieën over de kunstenaars en over het onderwerp ronden deze publicatie af als het meest actuele en uitgebreide handboek voor de internationale ontwikkeling van de hedendaagse beeldhouwkunst in het stedelijke veld.
Boek bekijken

Stichting Boekenwerk

zakelijk

Stichting Boekenwerk uit Eindhoven

Logo Stichting Boekenwerk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.