Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stichting Boekenwerk.


 

Grassiani, Erella - Soldiering Under Occupation / Processes of Numbing Among Israeli Soldiers in the Al-Aqsa Intifada

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Grassiani, Erella - Soldiering Under Occupation / Processes of Numbing Among Israeli Soldiers in the Al-Aqsa Intifada
Schrijver: Grassiani, Erella
Titel: Soldiering Under Occupation / Processes of Numbing Among Israeli Soldiers in the Al-Aqsa Intifada
ISBN: 9781782382287
Uitgever: Berghahn Books
Bijzonderheid: 2013, 148pp
Prijs: € 25,00
Meer info LET OP!!!
Dit boek is alleen te bestellen via onze webshop. Gebruik onderstaande link om naar de webshop te gaan: https://www.stichtingboekenwerk.nl/shop/storefront/soldiering-under-occupation-erella-grassiani/


Soldiering under occupation van Erella Grassiani gaat over de misdragingen door soldaten.
Vaak wordt gewelddadig gedrag of intimidatie door een soldaat door het leger afgedaan als onaanvaardbare daden door individuen die “rotte appels” worden genoemd. In dit onderzoek betoogt de auteur dat dit uitgangspunt onbevredigend is en dat er dringend behoefte is om structureel naar het (wan)gedrag van militairen te kijken.

Omstandigheden
Wanneer soldaten dienen als bezettingsmacht, bevinden ze zich in een bepaalde situatie die wordt beïnvloed door structurele omstandigheden die hun gedrag en morele besluitvorming sterk beïnvloeden.

Israël en Palestina
Deze studie richt zich op jonge Israëlische mannen en hun ervaringen als gevechtssoldaten in de Israelische Defence Forces (IDF), met name degenen die dienden in de “Bezette Palestijnse Gebieden” (OPT) tijdens de “Al Aqsa Intifada”, die uitbrak in 2000. Door de omstandigheden van de soldaten te beschrijven, met name gericht op de ruimte, laat het onderzoek zien hoe processen van verdoving op verschillende niveaus het (morele) gedrag van deze soldaten beïnvloeden.
Boek bekijken

Stichting Boekenwerk

zakelijk

Stichting Boekenwerk uit Eindhoven

Logo Stichting Boekenwerk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.