Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stichting Boekenwerk.


 

Rhodius - Walter spies and balinese art / druk 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rhodius - Walter spies and balinese art / druk 1
Schrijver: Rhodius
Titel: Walter spies and balinese art / druk 1
ISBN: 9789062550791
Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij
Bijzonderheid: 2002, Gebonden
Prijs: € 50,00
Meer info LET OP!!!
Dit boek is alleen te bestellen via onze webshop. Gebruik onderstaande link om naar de webshop te gaan: https://www.stichtingboekenwerk.nl/shop/storefront/walter-spies-and-balinese-art/


Walter Spies and Balinese art gaat over Walter Spies. Hij leefde van 15 september 1895 tot 19 januari 1942. Hij was een in Rusland geboren Duitse schilder, choreograaf, schrijver, fotograaf en mecenas. In 1923 reisde hij naar Nederlands Indiƫ waar hij eerst in Jogjakarta op Java en vanaf 1927 in Ubud op Bali woonde. Spies leerde de Balinese cultuur en kunst kennen en leerde op zijn beurt moderne technieken aan lokale kunstenaars.

Bali

Hij was een van de oprichters van de Pita Maha Artisten Coƶperatie en vormde daarmee de grondslag voor de ontwikkeling van moderne Balinese kunst. Hij werkte daarbij nauw samen met de Nederlandse schilder Rudolf Bonnet. Spies en Bonnet werkten jarenlang op het eiland en raakten zeer betrokken bij het sociale en culturele leven. Beiden speelden in 1932 een belangrijke rol in de oprichting van het Bali Museum in Denpasar, destijds een nieuwe locatie om Balinees erfgoed te bewaren en tentoon te stellen. In 1937 stichtten Spies en Bonnet gezamenlijk de vereniging 'Pita Maha' op ter behoud van Balinees erfgoed.

Deportatie

Als Duitser werd Spies in 1940 gearresteerd en in 1942 op een schip gezet om naar Ceylon gedeporteerd te worden. Het schip, de Van Imhoff, werd echter door een Japanse bom of torpedo tot zinken gebracht, waarbij Spies en de medegevangenen verdronken.
Boek bekijken

Stichting Boekenwerk

zakelijk

Stichting Boekenwerk uit Eindhoven

Logo Stichting Boekenwerk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.