Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stokroosboeken.


 

Ruitenburg, Annette van, René Zanderink & Elsje, Bruijnesteijn. - Liever lokaal. 365 dagen per jaar

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Ruitenburg, Annette van, René Zanderink & Elsje, Bruijnesteijn.
Titel: Liever lokaal. 365 dagen per jaar
ISBN: 9789059564893
Uitgever: Fontaine Uitgevers, 2014
Bijzonderheid: Hardcover, NIEUWSTAAT, 432pp, foto-illustr.Ruth de Ruwe
Prijs: € 6,75
Meer info Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!
Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food

Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar 'Liever lokaal' over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft ?

je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: 'de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!' 'Liever lokaal' is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende 'foodmiles' nog maar niet te spreken.

Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer 'terroir' en meestal ook meer smaak!


Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver,fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.
Boek bekijken

Stokroosboeken uit Zutphen

particulier

Logo Stokroosboeken

Mailtjes die via Boekwinkeltjes worden verzonden komen nog wel eens in de SPAM terecht. Controleer ook hier svp. Alle boeken worden zorgvuldig omschreven. Verzendtarief brievenbuspakjes Nederland per post.nl. (thans euro 3,95). Pakketpost wordt verzonden voor euro 6,25.
Voorheen Antiquariaat de Stokroos. 25 jaar ervaring, maar wegens pensionering nu als particulier nog steeds met boeken in de weer. Grote algemene voorraad van prima kwaliteit. Accent op boeken over planten, dieren en geschiedenis. Wij verzenden onze boeken dagelijks. De boeken worden verpakt in een bubbeltjesfolie enveloppe of in een doos(je).
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.