Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stokroosboeken.


 

Will, Chris - Sterk water. De Hollandse waterlinie

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Will, Chris
Titel: Sterk water. De Hollandse waterlinie
ISBN: 9789053452042
Uitgever: Matrijs, 2007 (3e druk)
Bijzonderheid: Softcover met flappen, vrijwel nieuwstaat, 180 pp., vele illustraties en kaartjes, literatuur, registers
Prijs: € 8,75
Meer info In het rampjaar 1672 brachten geïmproviseerde inundaties en schansen de opmars van de Franse overmacht tot stand. Dit succes werd de basis voor de Hollandse Waterlinie als hoofddefensielinie van Nederland. Door optimaal gebruik te maken van onder water gezette polders en forten op doorgaande wegen kon met een klein aantal verdedigers een groot gebied veiliggesteld worden. In de negentiende eeuw werd dit militaire en waterstaatkundige verdedigingsstelsel tot in de perfectie uitgewerkt. De aanleg en de ontwikkeling van de 85 kilometer lange linie heeft grote gevolgen gehad voor de infrastructuur en het landschap van Midden Nederland. Nu rest een nog grotendeels groen en open landschap aan de oostkant van de Randstad. Dit unieke cultuurhistorische landschap met meer dan zestig monumentale forten wordt binnenkort voorgedragen voor de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Boek bekijken

Stokroosboeken uit Zutphen

particulier

Logo Stokroosboeken

Mailtjes die via Boekwinkeltjes worden verzonden komen nog wel eens in de SPAM terecht. Controleer ook hier svp. Alle boeken worden zorgvuldig omschreven. Verzendtarief brievenbuspakjes Nederland per post.nl. (thans euro 3,95). Pakketpost wordt verzonden voor euro 6,25.
Voorheen Antiquariaat de Stokroos. 25 jaar ervaring, maar wegens pensionering nu als particulier nog steeds met boeken in de weer. Grote algemene voorraad van prima kwaliteit. Accent op boeken over planten, dieren en geschiedenis. Wij verzenden onze boeken dagelijks. De boeken worden verpakt in een bubbeltjesfolie enveloppe of in een doos(je).
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.