Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Tante Petra.


 

Griffiths, Tony - Scandinavia / A History of the Napoleonic Era to the Third Millennium

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Griffiths, Tony - Scandinavia / A History of the Napoleonic Era to the Third Millennium
Schrijver: Griffiths, Tony
Titel: Scandinavia / A History of the Napoleonic Era to the Third Millennium
ISBN: 9781850653172
Uitgever: C Hurst & Co Publishers Ltd
Bijzonderheid: 1996, 285pp, paperback
Prijs: € 10,00
€ 3,85
Meer info Sinds de Napoleontische tijd zijn de twee grote Scandinavische koninkrijken Denemarken en Zweden omgevormd tot modelparlementaire democratieën. De Finnen worden nu niet langer alleen gezien als twistzieke en onverstaanbare messenvechters, de Zweden als opschepperige, opschepperige introspectieve materialisten, de Noren als een verspreide groep runderalcoholisten en de Denen als fanatieke pornografische wielrenners. Tony Griffiths heeft hun cultuur, geschiedenis en politiek gedurende tweehonderd jaar op een fascinerende manier met elkaar vermengd, en beschrijft hoe de Noordse naties zelfs in het derde millennium hun metaforische strijd met kwaadaardige trollen voortzetten. 'Dit is de enige geschiedenis van de vier Scandinavische landen die in de Engelse taal gedrukt is.' Tony Griffiths ' de verklaarde intenties zijn om de relatie tussen culturele en politieke verandering te analyseren door naar Scandinavische kunstenaars en hun werken te kijken, en om een ​​'buitenstaander'-geschiedenis van het gebied te bieden zonder de al te gebruikelijke parochialisme en vooringenomenheid van lokale historici. Op beide punten is hij opmerkelijk geslaagd. Er staat een verbazingwekkende hoeveelheid informatie op de ongeveer 200 pagina's van Scandinavië, maar de levendige stijl zorgt ervoor dat pagina na pagina als een goed verhaal wordt gelezen. ' - Australian Book Review 'Een heldhaftig gecomprimeerde geschiedenis van de politiek en diplomatie waarmee de vier naties hun onafhankelijkheid hebben gewonnen en behouden, en een geestig en liefdevol verslag van hun leidende schrijvers, kunstenaars en zakenlieden.' - Hugh Stretton, Adelaide Recensie Tony Griffiths
Boek bekijken

Tante Petra uit Delft

particulier
'Tante Petra’ bevat de boeken uit de nalatenschap van Petra Ybeles Smit, die in 2020 veel te vroeg op 56-jarige leeftijd is overleden. In boekwinkeltje 'Tante Petra' bieden wij, de nichtjes van Petra, de boeken te koop aan.
De verzameling boeken geeft een goed zicht op haar intellectuele nalatenschap. Petra Ybeles Smit was Theoloog en Bestuurskundige. Haar verzameling omvat boeken op het gebied van theologie in de meest brede zin (protestants, katholiek, feministisch, queer en disabled), moderne en vroege geschiedenis, politieke geschiedenis, politicologie, economie, filosofie, andragologie en mystiek.
In gesprek met Petra kon je altijd rekenen op een intelligent, goed onderbouwd verhaal. Met inlevingsvermogen en met verstand van zaken kon zij uiterst complexe vraagstukken duiden, diepe verbanden leggen, met begrip voor verschillende gezichtspunten. De boeken in dit boekwinkeltje vormden een belangrijke basis voor de kennis van onze tante Petra. Met veel genoegen willen we daarom deze collectie aan u doorgeven.
Gratis verzendkosten bij een bestelling van 50 euro of hoger.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.