Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel 't Boekhuis Venlo.


 

Werner Haftmann - Emil Nolde ungemalte Bilder

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Werner Haftmann - Emil Nolde ungemalte Bilder
Schrijver: Werner Haftmann
Titel: Emil Nolde ungemalte Bilder
ISBN: 9783832171582
Uitgever: Dumont
Bijzonderheid: hardcover, 202 pp, z.g.a.n. (gebruikssporenomslag),32,5x30,5x3
Prijs: € 20,00
€ 6,95
Meer info Van 1938 tot 1945 leidde het door de nazi's opgelegde schilderverbod aan Emil Hansen (geboren in Nolde in 1867, overleden in Seebüll in 1956) ertoe dat de kunstenaar nauwelijks in olieverf durfde te schilderen omdat deze geur tijdens staatscontrole had kunnen worden opgemerkt. Gedurende deze tijd produceerde Nolde 1400 aquarellen op klein formaat, meestal opgenomen in dromerige kleur-oppervlakcomposities waarin de representatie in de weergave van figuratieve composities slechts geleidelijk werd opgenomen. Siegfried Lenz bezorgde hem een ​​blijvende literaire herinnering in zijn prachtige roman "Deutschstunde".
Dit kunstboek van Dumont-Verlag bevat helaas maar 40 van deze foto's, maar in zeer goede printkwaliteit. In een inleidend essay van de in 1999 overleden kunsthistoricus en intieme Nolde-kenner Werner Haftmann wordt het ontstaan ​​en de positie van dit late werk toegelicht. Dit wordt gevolgd door een selectie van de "woorden op de rand" van de schilder, kleine zinnen in het denken over kunst uit de tijd dat deze aquarellen werden gemaakt. Na de oorlog schilderde Nolde opnieuw, in een poging zijn "ongeverfde schilderijen" op grotere schaal te implementeren.
Boek bekijken

't Boekhuis Venlo uit Venlo

zakelijk

Logo 't Boekhuis Venlo

't Boekhuis Venlo is een tweedehands boekwinkel die sinds 2013 bestaat.
't Boekhuis, gevestigd in een 16e eeuws monumentaal pand, biedt duizenden boeken: Geschiedenis, kunst, sport, literatuur, hobby, antieke boeken en nog veel meer.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.