Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Tineke's boeken.


 

Camp - 8848 meter hoog

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Camp - 8848 meter hoog
Schrijver: Camp
Titel: 8848 meter hoog
ISBN: 9789027612090
Uitgever: Zwijsen Uitgeverij
Bijzonderheid: Als nieuw; Hardcover
Prijs: € 3,00
Meer info Gaston van Camp is in 1939 in Beerzel (Belgiƫ) geboren. Hij is leraar Nederlands en geschiedenis. Meer dan 60 kinder- en jeugdboeken heeft hij op zijn naam staan. Hij schrijft ook boeken voor volwassenen: vaak gaan ze over zijn verre reizen in verre landen. Voor uitgeverij Zwijsen schreef hij: Jeroen en de ridder met de groene ogen - over een ridder die zich over een arme wees ontfermt; Adelaar boven de Poolzee - drie geleerden willen als eersten per luchtballon de Noordpool bereiken.

NBD|Biblion recensie
In 1953 beklimt een groep alpinisten de Mount Everest. Onder barre omstandigheden bereiken twee van hen de top. Sober, maar daardoor zeer boeiend verslag over de tocht naar deze 8848 meter hoge top. Verrassend is het verhaalperspektief: de berg zelf vertelt in ik-vorm een stukje eigen geschiedenis en over de aanval op zijn flanken. De hoofdstukken bevatten veel inf ormatie over deze expeditie, maar het verhaal blijft boeien. De tekst bevat sfeervolle zwart-wit tekeningen en wordt af en toe ondersteund door schetsen van het gebied. De woordkeus sluit uitstekend aan bij de sfeer die het verhaal oproept: eenvoudig en weinig sensationeel maar altijd pakkend.

Kinderen vanaf 10 jaar zullen zeker geboeid raken, temeer omdat het een direkt verslag is, zonder diepgaande beschouwingen en beschrijvingen. De auteur, leraar Nederlands en geschiedenis, schrijft vooral over zijn eigen reizen.

Verzendkosten: 4 postzegels (binnen Nederland).

Ik verkoop nog meer kinderboeken en jeugdboeken o.a. Paul van Loon, Carry Slee, Jacques Vriens, Paul Biegel, Hanna Kraan, Thea Beckman, Lydia Rood, Annie M.G. Schmidt, Midas Dekkers en vele anderen, zie mijn andere advertenties

Bij meerdere aankopen wil ik graag verzendingen combineren om portokosten uit te sparen.

Afhalen in Zoetermeer of Spij kenisse is eventueel ook mogelijk.
Boek bekijken

Tineke's boeken

Tineke's boeken uit Spijkenisse

Logo Tineke's boeken

Bij meerdere aankopen wil ik graag verzendingen combineren om portokosten uit te sparen. Afhalen in Zoetermeer of Spijkenisse is eventueel ook mogelijk.