Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Torenburg.


 

Huygens, Constantijn - Constantijn Huygens' Ooghen-troost. Uitgegeven naar de autograaf en de drukken. Ingeleid en toegelicht door F.L. Zwaan.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Huygens, Constantijn - Constantijn Huygens' Ooghen-troost. Uitgegeven naar de autograaf en de drukken. Ingeleid en toegelicht door F.L. Zwaan.
Schrijver: Huygens, Constantijn
Titel: Constantijn Huygens' Ooghen-troost. Uitgegeven naar de autograaf en de drukken. Ingeleid en toegelicht door F.L. Zwaan.
ISBN:
Uitgever: wolters-Noordhoff/Bouma's Boekhandel Groningen
Bijzonderheid: Gebonden met omslag, onberispelijke staat
Prijs: € 3,95
Meer info Hoewel het riskant is bij wetenschappelijke tekstuitgaven het woord 'definitief' te gebruiken, lijkt deze term voor deze editie van Constantijn Huygens' Ooghen-troost, op zijn plaats. Zij overtreft in alle opzichten oudere uitgaven. Ooghen-troost is een 1000-regelig troostgedicht dat Huygens in 1647 schreef voor een oudere vriendin die blind dreigde te worden. Maar het is tegelijkertijd een satire op allerlei groepen mensen die 'geestelijk' blind zijn, zoals machtigen, verliefden, hebzuchtigen etc. In latere jaren heeft Huygens het werk uitgebreid en voorzien van veel citaten uit klassieke schrijvers. Dr. L.Ph. Rank heeft t.b.v. Zwaans editie al deze citaten nageplozen en vertaald. Daarnaast is er een uitvoerig commentaar dat de geestige, maar moeilijke tekst van Huygens leesbaar maakt voor geïnteresseerden.
Boek bekijken

Torenburg uit Goes

particulier

Logo Torenburg

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.