Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Trabi boeken.


 

Rees, Laurence - Een tijd van duisternis / de Tweede Wereldoorlog door de ogen van daders en slachtoffers

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rees, Laurence - Een tijd van duisternis / de Tweede Wereldoorlog door de ogen van daders en slachtoffers
Schrijver: Rees, Laurence
Titel: Een tijd van duisternis / de Tweede Wereldoorlog door de ogen van daders en slachtoffers
ISBN: 9789026321184
Uitgever: Ambo/Anthos
Bijzonderheid: 2010, softback, prima staat (niet gelezen)
Prijs: € 6,95
Meer info Foto's staat boek kunnen op verzoek toegestuurd worden, ophalen in Utrecht, centraal station, is mogelijk.
Samenvatting
Voor zijn films en documentaires sprak Laurence Rees meer dan twintig jaar lang met mensen die tijdens hun leven werden onderworpen aan de extreme omstandigheden van de Tweede Wereldoorlog. Hij stond oog in oog met verkrachters, massamoordenaars en zelfs kannibalen, maar hij ontmoette ook dappere individuen die een inspiratie kunnen zijn voor ons allen. In Een tijd van duisternis vertelt hij hun verhalen. Zoals dat van Zinaida Pytkina, een vrouwelijk lid van de beruchte Sovjetorganisatie smersh, die er een groot genoegen in schepte een Duitse gevangene te doden. En van Petras Zelionka, een Litouwer die in opdracht van de nazi's Joodse mannen, vrouwen en kinderen doodschoot. Maar ook van Estera Frenkiel, een jonge Joodse vrouw die tien Joden behoedde voor deportatie en de dood. Het resultaat is een boek vol hartverscheurende verhalen, die bijdragen aan het begrip van de oorlog en ook inzicht bieden in het gedrag van mensen in tijden van chaos en crisis.
Recensie(s)
Eind jaren negentig voerde de BBC-documentairemaker Laurence Rees tientallen indringende gesprekken met personen die op zeer uiteenlopende wijze een rol hadden gespeeld in de Tweede Wereldoorlog en daarover bereid bleken te praten. Rees verwerkte die o.m. in zijn tv-serie 'De Nazi's'. Dit basismateriaal is in dit boek gebundeld. Het laat de lezer kennismaken met een groot aantal moordenaars, slachtoffers, gevangenbewakers, verzetsstrijders, collaborateurs, gevangenen, oorlogsvliegers, racistische meelopers, verraders. Het boek ontvouwt een staalkaart van menselijke en vooral onmenselijke gedragspatronen, gemotiveerd door aanpassingsbereidheid, de drang zelf in leven te willen blijven of verblindheid door nationalistische hysterie of persoonsverheerlijking. Een halve eeuw na dato blijken veel van deze getuigen of daders van massamoord, medische experimenten of bombardementen wel schaamte te voelen, maar geen persoonlijke schuld. Menselijk gedrag is kneedbaar, concludeert de ik-figuur Rees: 'Wat zou Ik hebben gedaan?'. Met een katern zwart-witfoto's. Register.

(NBD|Biblion recensie, Dr. J.L.G. v. Oudheusden)
Boek bekijken

Trabi boeken

particulier

Trabi boeken uit Deventer (Twello) Utrecht

Logo Trabi boeken

Opgelet svp, onze e-mail komt soms in uw spam. Regelmatig gebeurt dit bij GMAIL.COM adressen.
Ophalen in Deventer of Utrecht, centraal station, is mogelijk.
Boeken worden goed verpakt gestuurd. Mocht tijdens transport het pakket beschadigd worden (of zoek raken) dan is de verkoper daar niet aansprakelijk voor. Bij boeken die niet door de brievenbus kunnen ontvangt u altijd de T&T code van post.nl, dhl of een andere vervoerder.
Wij hergebruiken verpakkingsmateriaal voor verzending.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.