Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Utz.


 

Ursula von Mangoldt / vert. Jan Anne Kroneman. - Terugkeer tot een christelijk bewustzijn : een geestelijk tegenwicht tegen vertwijfeling.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ursula von Mangoldt / vert. Jan Anne Kroneman. - Terugkeer tot een christelijk bewustzijn : een geestelijk tegenwicht tegen vertwijfeling.
Schrijver: Ursula von Mangoldt / vert. Jan Anne Kroneman.
Titel: Terugkeer tot een christelijk bewustzijn : een geestelijk tegenwicht tegen vertwijfeling.
ISBN:
Uitgever: Helmond : Helmond,
Bijzonderheid: cop. 1980., 22 cm. 199 p. Mens en maatschappij. Analyse van het hedendaagse technologische tijdsgewricht dat schr. schetst als een overgangsperiode naar beloftervoller tijden. Christendom en astrologie Zingeving Astrologie theologische antropol...
Prijs: € 6,00
Meer info Terugkeer tot een christelijk bewustzijn : een geestelijk tegenwicht tegen vertwijfeling. . De centrale gedachte van dit betrekkelijk eenvoudige boek is, dat wij in een overgangsperiode leven. Om het in astrologische bewoordingen te zeggen: het tijdperk van de Vissen loopt ten einde en dat van de Waterman staat voor de deur. De erudiete schrijfster (is zij echt 'theologe'?) schildert de mens in het technologische tijdperk als een verarmd en verontrust wezen, voortdurend op de vlucht voor het leed en het lot. Daartegenover stelt zij de positieve dingen die volgens haar komen zullen. Met een cultureel-antropologische beschouwing over eenheid eindigt het boek, dat geen geijkt christelijk getuigenis bevat en nog minder theologie, maar wel verrassende perspectieven opent op mogelijkheden om 'aan de andere kant van de vertwijfeling' opnieuw te beginnen.
Boek bekijken

Utz uit Spijkenisse

zakelijk

Logo Utz

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.