Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Van Berge Boeken.


 

Vries, Hendrik de - Slijper, Bart (red.) - In droomcadans bedwongen. Over Hendrik de Vries

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Vries, Hendrik de - Slijper, Bart (red.) - In droomcadans bedwongen. Over Hendrik de Vries
Schrijver: Vries, Hendrik de - Slijper, Bart (red.)
Titel: In droomcadans bedwongen. Over Hendrik de Vries
ISBN: 9065543724
Uitgever: Historische Uitgeverij, Groningen
Bijzonderheid: 1999, 184pp, paperback 21x15cm 8vo, conditie: als nieuw
Prijs: € 7,50
Meer info serie: Poëzie & Poetica #7

Hendrik de Vries (1896 - 1989) lijkt met zijn dichterlijk oeuvre het constante tegenbeeld te zijn van alle moderne poëzie van de twintigste eeuw.

Wie opgaat in de unieke poëzie van Hendrik de Vries komt in een huiveringwekkende en betoverende wereld. Het desolate vulkanische landschap van zijn vroege gedichten, de boosaardige sprookjes, de vurige gratie van Spanje - het land van zijn reizen en dromen - en de hartverscheurende en ontroerende autobiografische poëzie die na de dood van zijn ouders ontstond, vormen tezamen een onuitwisbaar beeld.
Hoewel bijvoorbeeld J.C. Bloem de poëzie van Hendrik de Vries als 'een verbijsterend-geniale creatie' beschouwde, is de aandacht voor zijn werk altijd geringer geweest dan die voor dat van zijn generatiegenoten Marsman en Slauerhoff.

In 'In droomcadans bedwongen' worden leven en dichterschap van Hendrik de Vries aan uiteenlopend onderzoek onderworpen. Zijn zeer persoonlijke en verhelderende correspondentie wordt besproken, als ook zijn poetica, de prozasprookjes die hij voor kinderen schreef, zijn copla-vertalingen, en de ontstaansgeschiedenis van de bundel 'Tovertuin'. Een psychoanalytische duiding schetst de lijnen van De Vries' biografie. Tevens bevat deze bundel niet eerder gepubliceerde documenten, portretten, foto's en correspondentie.
(website uitgever)
Boek bekijken

Van Berge Boeken uit Groningen

zakelijk

Logo Van Berge Boeken

Uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.