Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Van Berge Boeken.


 

Weijermars, Janneke - Stiefbroeders. Zuid-Nederlandse letteren en natievorming onder Willem I, 1814-1834

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Weijermars, Janneke
Titel: Stiefbroeders. Zuid-Nederlandse letteren en natievorming onder Willem I, 1814-1834
ISBN: 9789087043100
Uitgever: Verloren, Hilversum
Bijzonderheid: 2012, 424pp, geïllustreerd, gebonden 24,5cm, conditie: als nieuw
Prijs: € 20,00
Meer info In het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815-1830) waren de Nederlandse taal en literatuur het middel bij uitstek om de landsdelen – het huidige België en Nederland – tot een geheel te smeden. Koning Willem I probeerde met een keur aan maatregelen het Zuidelijke literaire leven te stimuleren en niet zelden ook onder controle van de regering te brengen ter bevordering van de eenheid.

Janneke Weijermars beschrijft niet alleen de sturende kracht van dit beleid, maar vooral ook de effecten ervan in het Zuiden. Voor sommige auteurs was de Noord-Nederlandse literatuur de norm waaraan zij wilden voldoen, bij anderen bracht de vereniging met het Noorden juist een verlangen naar eigenheid teweeg. De ruzies, het wederzijdse onbegrip en de daarop volgende polemieken waren nauw vervlochten met politieke kwesties. Zo vormt 'Stiefbroeders' een geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden vanuit literair perspectief.
(website uitgever)
Boek bekijken

Van Berge Boeken uit Groningen

zakelijk

Logo Van Berge Boeken

Uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.