Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Van Berge Boeken.


 

Holtrop, Froukje - De schoonheid van de nieuwe dag. Frank Tromp de Haas, leven en werk

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Holtrop, Froukje - De schoonheid van de nieuwe dag. Frank Tromp de Haas, leven en werk
Schrijver: Holtrop, Froukje
Titel: De schoonheid van de nieuwe dag. Frank Tromp de Haas, leven en werk
ISBN:
Uitgever: Eigen beheer, [Amsterdam]
Bijzonderheid: 2020 (mei), 164pp, rijk geïllustreerd, paperback 28cm, conditie: nieuw
Prijs: € 25,00
Meer info Ontwerp omslag en binnenwerk: Mijke Wondergem
Redactie en productie: May Meurs

Het zien en waarderen van de schoonheid van elke nieuwe dag is wat Frank Tromp de Haas (1930) zijn leven lang vergezelt. Of het de sawa’s, de bergen, of de theeplantages op Java zijn, waar hij opgroeide. Of de appelboom in Heemstede, de imposante architectuur in Rome, waar hij tijdens een studiereis van de Delftse studentenvereniging naartoe reisde. Of het licht op de Amsterdamse gevels dat hij zag op weg naar zijn werk op de afdeling Stadsontwikkeling bij de Dienst Publieke Werken, de neerdwarrelende lichtgroene zaadjes van de iep op de Nieuwe Achtergracht of de kersenbloesem in het Vondelpark. Tromp de Haas legt zijn verwonderingen vast op doek, papier, in brons, hout of was. Opgeleid en werkzaam als stedelijk ontwerper kon hij begin jaren’80 met vervroegd pensioen en aan zijn ‘opgeschorte kunstenaarschap’ beginnen, dat hij tot op de dag van vandaag doet. Dit boek vertelt over zijn leven en werk en hoe die met elkaar verweven zijn.

Froukje Holtrop (1969) is kunsthistoricus. Ze studeerde af op de Haarlemse schilder Henri F. Boot, bij wie Tromp de Haas lessen volgde. Ook deed ze studie naar de Haarlemse schilders, en leerlingen van Boot, Kees Verwey en Otto B. de Kat. Holtrop werkte bij de ING Collectie, Canvas International Art en is sinds een aantal jaren als freelance beeldredacteur bij diverse uitgeverijen. Ze schreef over kunst en kunstenaars en publiceerde hierover in onder andere De Groene Amsterdammer, Musis en het Museumtijdschrift. In 2017 schreef ze haar eerste boek '150 jaar Kerk in Joppe, Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming'.
(flaptekst)
Boek bekijken

Van Berge Boeken uit Groningen

zakelijk

Logo Van Berge Boeken

Uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.