Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Van Dinter Boeken.


 

Banning, Jan - Law & order / the world of criminal justice

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Banning, Jan - Law & order / the world of criminal justice
Schrijver: Banning, Jan
Titel: Law & order / the world of criminal justice
ISBN: 9789077386156
Uitgever: Ipso Facto
Bijzonderheid: 2015, 144pp, Gebonden, hardcover in celofaan
Prijs: € 40,00
€ 7,00
Meer info Jan Bannings Law & Order is een ongebruikelijk en innovatief boek over strafrecht waarin de wereld van de kunst gecombineerd wordt met die van de juridische wetenschap. Banning fotografeerde bij politie en rechtbanken en in gevangenissen in Colombia, Frankrijk, Uganda en de Verenigde Staten van Amerika.

Het boek bevat voorts een essay van Banning over strafvervolging, en een aangrijpend verhaal van Michiel Scholtes die zelf jarenlang gevangen zat in Frankrijk. Juridische experts van het Max Planck Instituut (MPI) in Freiburg, Duitsland geven korte inleidingen op de rechtssystemen van de vier landen, plus infographics over criminaliteit en strafrecht in deze en een selectie van andere landen. Ulrich Sieber, directeur van het MPI, schreef het voorwoord.

Deze veelzijdige collectie foto’s, teksten en statistieken roept vragen op over strafrechtbeleid die politieke gemeenplaatsen en populaire clichés ontkrachten.
Jan Banning maakte een groot aantal boeken, waaronder Bureaucratics en Troostmeisjes. Zijn werk is ge-publiceerd in vele media, waaronder GEO, The New Yorker en Vrij Nederland, en bekroond met diverse prijzen, zoals een World Press Photo Award. Het is opgenomen in collecties van onder meer het Rijksmuseum, het Museum of Fine Arts Houston en het High Museum of Art, Atlanta.
Boek bekijken

Van Dinter Boeken uit Boxmeer

zakelijk

Logo Van Dinter Boeken

Van Dinter Boeken is uw zelfstandige boekhandel van twee verdiepingen in het centrum van Boxmeer met het breedste en meest actuele assortiment boeken in de regio. Voor boekwinkeltjes.nl maken we een speciale selectie uit ons assortiment voor liefhebbers.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.