Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Van GoghHuis.


 

Bervoets, Fred - Fred Bervoets II

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bervoets, Fred - Fred Bervoets  II
Schrijver: Bervoets, Fred
Titel: Fred Bervoets II
ISBN: 9789491376726
Uitgever: Uitgeverij Kannibaal
Bijzonderheid: 2013, 128pp, Gebonden, Nieuw
Prijs: € 44,00
€ 6,95
Meer info In de taferelen die ik schilder, speel ik zelf een hoofdrol. Ik kan beter mezelf gestalte geven in mijn werken dan een imaginaire persoon. Daarom lijken het allemaal zelfportretten, en die kunnen heel ver gedeformeerd zijn. - Fred Bervoets

De Antwerpse kunstenaar Fred Bervoets (1942) kan terugblikken op een carrière van ruim een halve eeuw. Aanvankelijk gold hij vooral als een volbloed schilder, maar in de jaren tachtig verbaasde hij vriend en vijand met indrukwekkende etsen die een picturale benadering koppelden aan grafisch meesterschap.

Dit boek biedt een overzicht van Bervoets’ oeuvre van de laatste jaren. Zowel de monumentale als de kleinere, intieme werken kregen er een plaats. Samen vormen ze een caleidoscopisch zelfportret van een kunstenaar die al sinds jaar en dag een unieke positie bekleedt in de kunstwereld.

Met tekstbijdragen door Paul Huvenne, Johan Pas en Katharina Van Cauteren.

Kunsthistoricus Paul Huvenne is directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en docent beeldende kunst aan de Antwerpse universiteit.
Johan Pas is kunsthistoricus, docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, tentoonstellingsmaker en auteur van boeken over hedendaagse kunst.
Katharina Van Cauteren is als kunsthistorica en tentoonstellingsmaakster zowel verbonden aan het Antwerpse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten als aan de KU Leuven.
Boek bekijken

Van GoghHuis uit Zundert

zakelijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.